Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 7. 2015,
22.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Dalibor Volaš

Sreda, 1. 7. 2015, 22.17

7 let, 12 mesecev

Maribor se prebuja, Volaš prerešetal beograjsko mrežo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni prvaki iz Maribora so odigrali peto pripravljalno tekmo in v Rogozi z oslabljeno zasedbo s 4:1 premagali beograjski Rad. S tremi zadetki je izstopal Dalibor Volaš.

Mariborčani stopnjujejo formo. Od najpomembnejšega dvoboja sezone, domače kvalifikacijske tekme z Astano, jih ločita še dva tedna. Poraza v uvodnem delu pripravljalnega obdobja (0:3 proti Astri in 2:5 proti Sturmu) in zelo ranljiva obrambna vrsta sta vijolicam dala misliti.

Po dveh spodrsljajih so državni prvaki staknili glave, si nalili čistega vina in v nadaljevanju priprav zaigrali bolje. Dvig forme so nakazali z zmagama nad Ružemberokom (2:0) in Radom (4:1). Srbskega prvoligaša so premagali z bolj ali manj rezervno postavo, v kateri ni manjkalo nadarjenih, a še neizkušenih igralcev. Maribor je Beograjčane odpravil s 4:1, kar tri gole pa je prispeval prvi junak srečanja, zadetkov lačni napadalec Dalibor Volaš.

Proti tekmecu, ki ga je pred leti vodil zdajšnji direktor Olimpije Ranko Stojić in se od njega poslovil na nič kaj prijazen način, je trener Maribora Ante Šimundža preizkusil kar nekaj mladih rezervistov. Jedro prvokategornikov (Tavares, Mendy, Handanović, Janža, Rajčević, Šuler, Stojanović, Ibraimi, Mertelj, Sallalich, Bohar, Filipović in Arghus) je zaradi takšnih in drugačnih razlogov počivalo, najnovejši novinec Abel Gigli pa je srečanje spremljal v vlogi gledalca.

V prvem polčasu se je z nekaterimi odličnimi posredovanji izkazal mladi vratar Aljaž Cotman, ki pa jo je skupil v eni izmed akcij ob koncu polčasa. Zaradi počene arkade je moral zapustiti igrišče, med vratnici pa je stopil Hrvat Matko Obradović in v drugem polčasu prejel zadetek z bele točke. Maribor v nedeljo čaka superpokalni dvoboj v Kopru, kjer se bo na Bonifiki pomeril s pokalnimi zmagovalci. Kanarčki bodo v četrtek odigrali prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij lige Europa, gostovali bodo na Islandiji. Vijolice bodo evropska tekmovanja začela 14. julija, ko se bo v Ljudskem vrtu mudil bogati kazahstanski prvak Astana.

Ne spreglejte