Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2012,
17.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 7. 10. 2012, 17.10

7 let, 12 mesecev

Maribor pred večnim derbijem le še na +6

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Triglava so v tekmi 13. kroga 1. SNL v Kranju premagali Maribor z 1:0 (1:0). Državni prvaki so tako doživeli prvi poraz po marcu in prvega v novi sezoni 2012-13.

Mariborčani so v Kranju zabeležili prvi poraz v letošnjem prvenstvu, zanimivo, na mestu, kjer so v domači ligi v lanski sezoni marca izgubili zadnjič. Tokrat se jim je maščevalo, da so nastopili z "rezervno" ekipo, saj je bilo v prvi enajsterici le nekaj standardnih igralcev, poleg tega pa so imeli tudi veliko smole. Trikrat so zadeli okvir vrat, zaradi nesmiselnega prekrška Brazilca Arghusa pa ob koncu prvega dela ostali le z desetimi igralci, kar je domačim olajšalo delo. Aktualni prvaki so tako s porazom prvenstvo spet naredili nekoliko bolj zanimivo, saj imajo pred drugouvrščeno Olimpijo le še šest točk prednosti. Prav gotovo bo derbi z Ljubljančani v naslednjem krogu zaradi tega še bolj zanimiv.

Mariborski trener Darko Milanič ni mogel računati na usluge poškodovanih Nejca Potokarja in Marcusa Tavaresa, zaradi hudega ritma tekme je v Mariboru pustil novega reprezentanta Gorana Cvijanovića in Jovana Vidovića, na klopi pa Željka Filipovića, Martina Mileca, Agima Ibraimija in Roberta Berića. In igranje z "rezervno" postavo se je prvakom hitro maščevalo. Kranjčani so namreč po zapravljeni priložnosti mariborskega napadalca Nikole Komazeca povedli že v deseti minuti, ko je praktično vse opravil Matej Poplatnik. Prodrl je po levi strani, preigral dva Mariborčana, nato pa natančno meril.

Takoj zatem je svojega soigralca poskušal posnemati Enis Đurkovič, toda po njegovem strelu je žoga zletela mimo vratnice. Po prejetem zadetku so gosti povsem zagospodarili na igrišču, toda v protinapadih so bili domači celo nevarnejši, stalna nevarnost za Jasmina Handanovića je bil predvsem Vlado Šmit, nekajkrat je poskusil tudi Đurković. Na drugi strani bi se lahko pred golom Kranjčanov bolje znašla Matic Črnic in Alen Ploj.

V dodatne težave so gostje, ki v prvem delu niti enkrat niso ustrelili v okvir gola, zašli tik pred koncem polčasa, ko je bil zaradi nepotrebnega nešportnega prekrška izključen Brazilec Arghus. A te težave so bile bolj navidezne, saj so kljub številčnemu primanjkljaju tudi v drugem delu nadaljevali napade. Na začetku drugega polčasa so imeli obilo smole, saj je Dejan Mezga v 48. minuti po prostem strelu strela zadel prečko, odbite žoge pa v gol ni znal spraviti Ploj. Le minuto pozneje je po kotu in strelu z glavo okvir vrat (vratnico) zadel še Zoran Lesjak, domači vratar Žan Pelko pa se je izkazal po strelu Komazeca od daleč.

Ko je v 67. minuti Mezga še drugič zadel prečko, je bilo jasno, da zvezde prvakom tokrat niso naklonjene. V zaključku, potem ko so domači za nekaj časa umirili njihove napade, so sicer zaigrali na vse ali nič, toda na koncu so bili Kranjčani, ki so se usmerili na protinapade, bližje zadetku.

Ne spreglejte