Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
16.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 16.53

8 let, 1 mesec

Maribor osramočen iz Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Domžale so v derbiju 5. kroga PrveLige Telekom Slovenije navkljub dvema igralcem manj od 65. minute visoko premagale Maribor s 4:0 (1:0).

Verjetno je marsikdo pričakoval zmago Domžal na derbiju z doslej vodilno ekipo prvenstva, toda prav gotovo ni nihče pomislil na to, da bo ekipa Marijana Pušnika v pičlih enajstih minutah drugega polčasa dobila kar tri gole in to z dvema igralcema več na igrišču. Domžalčani so sicer že po prvem polčasu vodili z 1:0 in bili bolj konkretni, občasni prebliski Štajercev pa so vseeno nakazovali bolj izenačen razplet. Namesto tega so rumeno-modri brez težav prebijali tekmečevo obrambo, nogometaše v vijoličastih dresih pa v prihodnjih dneh čaka kar precej očitkov, predvsem kar zadeva igro zadnje vrste. S tretjo zmago v sezoni so se Domžalčani prvič prebili na vrh lestvice, Maribor pa vsaj začasno drži drugo mesto.

Derbi kroga se je začel precej dolgočasno, saj vse do uvodnega zadetka Domžalčanov ne ena ne druga ekipa ni nevarneje ogrozila tekmečevih vrat. Šele v 20. minuti je Domžalčanom uspelo v kazenski prostor poslati uporaben predložek, toda Jankoviću iz težkega položaja ni uspelo sprožiti spodobnega strela. V 26. minuti pa je kot izvedel Kirm, žoga je prišla do osamljenega Žinka, ki je z glavo matiral Pridigarja v mariborskih vratih.

Že v 34. minuti so Domžalčani prišli do nove izjemne priložnosti. Ljubijankič, ki ga je oviral Popović, je na robu kazenskega prostora sprožil strel, a ga je mariborski vratar ukrotil. Slovenski reprezentant pa bi bržčas bolje napravil, če bi se odločil za podajo, saj je bil na njegovi levi povsem sam Žeželj. Slednjemu je ob koncu polčasa Nemec strel obranil. V 41. minuti so se prvič v nevarnejši luči predstavili tudi gosti, ko so v eni akciji (in precejšnji zmedi pred vrati Domžal) kar nekajkrat streljali, a se mreža državnih prvakov ni zatresla, tako kot tudi po poskusu Miheliča minuto pozneje.

Tudi v drugem delu so bili veliko bolj konkretni varovanci Slaviše Stojanoviča, ki so že v 54. minuti prek Ljubijankiča spet zapretili. Domžalski napadalec je ukradel žogo Samardžiču, se povsem sam znašel 12 metrov od Pridigarja, na koncu pa žogo poslal čez gol. Isti igralec je šest minut pozneje po prostem strelu Kirma zatresel še vratnico. Sledil pa je pravi šok za domačo vrsto, saj je na igrišču ostala le z devetimi igralci. Brezič v 61. in Jankovič v 63. minuti sta si namreč prislužila druga rumena kartona in predčasno pot v slačilnice.

Ko je kazalo, da bodo Mariborčani ob obilni številčni premoči zlahka prišli do preobrata, pa je Žeželj kaznoval grobo napako ožje mariborske obrambe. Fondja in Samardžič sta po dolgi domžalski podaji slabo posredovala, saj je slednji skušal žogo z glavo potisniti proti svojemu vratarju, a je Žeželj uganil njegovo namero, prišel do žoge in z natančnim strelom še drugič matiral Pridigarja.

Vijoličasti so se še bolj osramotili v 76. minuti, ko so oslabljeni domačini povedli že s 3:0. Ljubijankiča je v svojem kazenskem podrl Fondja, Skomina je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Žinko. Veselje se še ni poleglo, ko je bilo že 4:0.

Ljubijankič je podal žogo v prazen prostor, Kirm je ukanil zadnjo vrsto Maribora, ki ga je hotela ujeti v prepovedanem položaju, sam stekel proti Pridigarju in ga rutinirano premagal. Gosti so pričakovano vse stavili v napad, toda še najbližje častnemu zadetku je bil Mezga, ki je s streloma iz razdalje dvakrat zatresel prečko.

Ne spreglejte