Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
11.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Schalke NK Radomlje Ante Šimundža Aleš Mejač Petar Stojanović Arghus

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 11.01

7 let, 12 mesecev

Maribor odgovoril Schalkeju (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maratonska jesen, v kateri so mariborski nogometaši odigrali 34 tekem, se bliža koncu. "Veseli naša učinkovitost," trener Ante Šimundža sporoča pred velikim finalom, sredino poslastico s Schalkejem.

Vijolicam se smeji, saj so v zadnjih krogih zaostanek za vodilnimi Domžalami zmanjšale le še na tri točke, še vedno pa imajo tekmo manj, saj bodo večni derbi v Ljubljani odigrale 21. februarja 2015. K odličnemu ozračju pred zadnjo tekmo v tem koledarskem letu je pomagala visoka zmaga nad Radomljami. Strateg Ante Šimundža je bil vesel, da so njegovi izbranci našli dovolj energije za nove tri točke. Poudaril je, da je bila to že 34. tekma mariborskega kluba v tej sezoni, v kateri ne pozna počitka. Pred evropskim dvobojem resnice s Schalkejem je premagal prijatelja Dejana Djuranovića, s katerim sta nekoč v mariborskem dresu osvajala točke v skupinskem delu lige prvakov, in se mu maščeval za remi v Domžalah. Takrat je sijalo sonce, zdaj sta v soboto prevladovala dež in mraz. Za Radomlje je napočil konec sezone, ki prinaša zadnje mesto in dodatne skrbi, Maribor pa ostaja v polnem teku, saj sreda prinaša evropsko poslastico.

Ante Šimundža: Strelska forma se je izboljšala

Rudarji iz Gelsenkirchna so popravili strelsko formo in na zadnjem gostovanju v Stuttgartu zadeli štirikrat. Zadetke pa pogosto dosega tudi Maribor. Na zadnjih štirih tekmah v Ljudskem vrtu, če upoštevano tudi pokalne, jih je dosegel 15, kar je odličen obet za sredo, ko bi vijolicam ob nedotaknjeni mreži za uresničitev cilja zadoščal že eden. "Veseli naša učinkovitost, ki nam je morda manjkala na kateri izmed tekem, a je bila raven igre vedno visoka in vedno smo imeli priložnosti. Včasih pač ne zadeneš, se pa je strelska forma v zadnjem obdobju izboljšala in pomeni spodbudo pred zadnjo tekmo v sezoni proti Schalkeju," je zadovoljen Šimundža. Njegovim izbrancem gre v napadu vse kot po maslu, kapetan Marcos Tavares je z desetimi zadetki prvi strelec Prve lige Telekom Slovenije, Luka Zahović, ki je plačal davek neigranja na treh tekmah, mu sledi z devetimi.

Na srečanju z Radomljami se je najbolj izkazal dvakratni strelec Damjan Bohar, na desnem bočnem položaju pa je zaigral Aleš Mejač: "Po vmesnih manjših težavah smo konec jeseni dočakali v zmagovitem ritmu, v boju za naslov prvaka pa imamo zdaj dobro izhodišče," ugotavlja Gorenjec, ki je pozabil na zdravstvene težave in odigral srečanje z Radomljami, zdaj pa je osredotočen le še na zadnjo tekmo v ligi prvakov. "Kdo bi si mislil, da bomo še do zadnjega kroga imeli možnosti za napredovanje. Mnogi so presenečeni, mi pa smo si z dobrimi igrami zaslužili takšno izhodišče in vsi skupaj že komaj čakamo sredo. Igramo doma, pred polnim štadionom, navijači bodo znova naš 12. igralec. In ko je tako, je vse mogoče," meni nekdanji reprezentant, ki se veseli novega spektakla v razprodanem Ljudskem vrtu.

Arghus: Tekma bo fantastična in zahtevna

Podobno razmišlja tudi njegov soigralec Arghus, ki je od prve minute v ožjem delu obrambe združil moči z Markom Šulerjem, počival pa je Aleksander Rajčević.

"Tekma bo fantastična, zahtevna. Moramo jo začeti z veliko energije, biti zbrani od prve do zadnje minute. Če bomo zmagali, bomo izjemno sezono končali kot lani. Oziroma še boljše, saj letos igramo v ligi prvakov in si še v močnejši konkurenci lahko priborimo evropsko pomlad. Imamo veliko možnosti, da poskrbimo za novo spektakularno tekmo, še za en podvig, zato moramo biti popolnoma zbrani," razmišlja Brazilec o sredinem izzivu. Še zadnjem v tem koledarskem letu za Mariborčane, ki bodo tako jesen sklenili z že 35. tekmo.

Ne spreglejte