Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 10. 2015,
20.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

poročilo Prva liga Telekom Slovenije Maribor Celje

Sobota, 17. 10. 2015, 20.23

7 let, 12 mesecev

Maribor dobil štajerski derbi (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Celja so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:3 (0:0).

Celjani še naprej ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, njihov trener Iztok Kapušin pa brez prve prvoligaške zmage. Če so se v prvem polčasu še upirali Mariboru, pa so bili državni prvaki v drugem precej boljši tekmec in povsem zasluženo zmagali. Eden izmed junakov je bil tudi Marcos Tavares, ki se je prebil na drugo mesto večne lestvice strelcev.

Po relativno mirnem začetku so si prvo lepšo priložnost v deseti minuti priigrali gosti, ko je Matic Kotnik po prostem strelu Marwana Kabhe žogo odbil do Dareta Vršiča, ta pa je neoviran zgrešil cilj. V 20. minuti je na drugi strani pred Jasmina Handanovića prišel Marko Pajač, a je mariborski vratar pravočasno stekel iz vrat in preprečil nevarnost. Boljši vtis so sicer v tem delu igre pustili državni prvaki, ki pa kljub pobudi in konkretnejši igri niso prišli skozi celjsko obrambo.

Zato pa so vijoličasti silovito začeli drugi polčas. Že v uvodu so Celjanom zabili dva zadetka. V 50. minuti je z izjemnim strelom s približno 40 metrov Matica Kotnika ugnal Agim Ibraimi, žoga se je čez golovo črto odbila od prečke, tri minute zatem pa je Tilen Klemenčič s prekrškom nad Jean-Philippom Mendyjem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Marcos Tavares in se tako s 109. zadetkom na večni lestvici strelcev prve lige na drugem mestu izenačil s Klitonom Bozgom.

Celjani so se v igro vrnili v 70. minuti, ko je Enis Đurković s približno 20 metrov zadel v zgornji desni kot celjskih vrat. Toda Mariborčani so takoj odgovorili, v 72. minuti se je med strelce vpisal še Sintayehu Sallalich, ko je iz bližine neoviran unovčil akcijo Kabhe in Petra Stojanovića. Kabha je imel v 77. minuti novo priložnost, a je zadel le vratnico. V 89. minuti je bil nevaren še Aleš Mejač, ki je z roba kazenskega prostora meril malce premalo natančno, Ibraimi pa nato z desne strani iz bližine v zunanji del mreže.

Celjani bodo v 15. krogu prihodnjo soboto gostovali v Zavrču, Mariborčani pa v Ljubljani.

Ne spreglejte