Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2015,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Krka NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Gregor Bajde

Nedelja, 8. 11. 2015, 16.13

8 let

Maribor do pete zaporedne zmage (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši novomeške Krke so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0).

Krkin niz štirih domačih tekem brez poraza se je končal z obiskom Maribora. Čeprav se ta ni pokazal v najboljši luči, pa je ob kar pogumni igri Krke prišel do šeste zaporedne preizkušnje brez poraza. Krka tako na 14 ligaških tekmah še vedno čaka na prvo zmago proti državnim prvakom. Novomeščani so s sedmim porazom zamudili priložnost, da se povzpnejo na šesto mesto, medtem ko so Mariborčani z deveto zmago utrdili drugo mesto na lestvici.

Ekipi v prvih 20 minutah gledalcev nista nagradili s kakšnim strelom proti vratom. Čeprav je imel Maribor rahlo pobudo, pa so prvo izjemno priložnost zapravili domači. V 20. minuti je Aleš Mertelj v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad Josipom Fučkom, tako da so domači prišli do enajstmetrovke. Odgovornost je prevzel kar Fuček, toda žogo poslal visoko čez mariborska vrata.

Gostje so sicer imeli terensko premoč, sprožili več strelov, še najbolj nevarna Marwan Kabha in Marko Šuler v 32. minuti, ko sta bila premalo natančna, izvedli šest kotov, toda prave priložnosti niso imeli. Tako kot v tem delu ne več niti Dolenjci, le v 36. minuti je moral posredovati Jasmin Handanović po poskusu Filipa Dangubića.

V uvodu drugega polčasa so bili konkretnejši Novomeščani, ki so nizali priložnosti, najlepšo je imel Dangubić v 60. minuti, ko se je znašel sam pred Jasminom Handanovićem, toda žoge jim ni uspelo spraviti v mrežo. Zato pa jo je dotlej dokaj nerazpoloženim Mariborčanom. V 61. minuti je po daljši akciji Petar Stojanović z desne strani podal pred vrata, kjer je za 1:0 z glavo zadel Marcos Tavares.

Sedem minut pozneje je zagrozil še Agim Ibraimi, strel s približno 15 metrov pa je dobro obranil Miodrag Mitrović, ki je malce zatem ustavil še poskus Gregorja Bajdeta z glavo. V 70. minuti je na drugi strani Leo Ejup s prostega strela le za malo zgrešil cilj. V 83. minuti pa je tekmo dokončno odločil Gregor Bajde, ki je iz bližine zadel po Tavaresovi podaji. Bajde je poskusil še enkrat v sodniškem dodatku, takrat je Mitrović preprečil novo veselje vijoličastih.

Novomeščani bodo v 18. krogu 25. novembra gostovali v Ljubljani, Mariborčani pa bodo na isti dan gostili Gorico.

Ne spreglejte