Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2019,
14.38

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Marco Giampaolo AC Milan serie A

Sobota, 15. 6. 2019, 14.38

4 leta, 10 mesecev

sporazumna prekinitev

Za Giampaola ni več pravnih ovir za selitev k Milanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Marco Giampaolo | Marco Giampaolo naj bi se preselil v Milan. | Foto Reuters

Marco Giampaolo naj bi se preselil v Milan.

Foto: Reuters

Italijanski nogometni prvoligaš Sampdoria in trener Marco Giampaolo sta se po treh sezonah odločila za sporazumno prekinitev sodelovanja. V skladu z medijskimi ugibanji je odhod 51-letnega strokovnjaka iz Genove povezan z novo kadrovsko sestavljanko v nekdanjem velikanu AC Milanu, kjer naj bi si prav Giampaola zaželeli za novega glavnega trenerja.

Četrtega julija 2016 so predstavniki Sampa predstavili Giampaola kot naslednika Vincenza Montelle. Giampaolo je v Genovi ostal sezono dlje, kot je bilo sprva pričakovati. Sampdoria je minulo sezono v serie A končala na devetem mestu, mesto bolje kot sezono poprej.

Predsednik Massimo Ferrero je bil z njegovim delom zadovoljen, tudi Giampaolo ni imel kakšnih zamer ter se od zdaj že bivšega delodajalca poslavlja z nasmeškom in v dobrih odnosih.

V italijanskih medijih so se takoj začela pojavljati ugibanja, ali ni slovo Giampaola iz Genove povezano s scenariji, ki zadevajo nogometno dogajanje v gospodarski prestolnici Italije. Mnogi tako Giampaola že vidijo kot novega trenerja Milančanov in naslednika Gennara Gattusa, s katerim je Milan na petem mestu izpadel iz lige prvakov.

Giampaolo je pred Sampdorio vodil še nekaj domačih zasedb, bil je trener Cagliarija, Siene, Catanie, Cesene in Empolija.

Nekoč tam navduševal Katanec

Sampdoria je povezana tudi s Slovenijo. Zvestim privržencem tega kluba Slovenija ni niti najmanj tuja. Leta 1990, tik pred rojstvom samostojne Slovenije, je v vrstah tega kluba iz Genove navduševal nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec, ki je z blucerchiati osvojil takratni evropski pokal pokalnih zmagovalcev. Leto kasneje pa še naslov italijanskega prvaka, prvega in edinega v zgodovini tega kluba.

Sampdoria še ni določila, kdo bo zapolnil vrzel na klopi, ki je nastala po odhodu Giampaola. So pa novega trenerja že dobili mestni tekmeci. Na klop Genoe, za katero igra slovenski vratar Rok Vodišek, se bo usedel 65-letni Aurelio Andreazzoli, ki bo zamenjal nekdanjega italijanskega selektorja Cesareja Prandellija.

Preberite še:

Sportal Boban bo pomagal Maldiniju v Milanu

 

Ne spreglejte