Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 5. 2017,
18.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Juventus Mario Mandžukić serie A Roma Francesco Totti

Četrtek, 25. 5. 2017, 18.11

6 let, 7 mesecev

Dogajanje v serie A

Mandžukić podaljšal s staro damo. Totti potrdil slovo od Rome, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Mario Mandžukić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški nogometni napadalec Mario Mandžukić je podaljšal pogodbo s torinskim Juventusom. Kot so sporočili iz kluba, se je Mandžukić dogovoril za podaljšanje do leta 2020. Enaintridesetletni Hrvat je imel vse do prestopa iz madridskega Atletica 2015 eno od ključnih vlog v torinski zasedbi, ki jo vodi Massimiliano Allegri.

"Mario je eden od simbolov te ekipe in bo še naprej," so zapisali pri Juventusu o Mandžukiću, ki bi se mu prejšnja pogodba iztekla leta 2019.

Mandžukić je v 84 nastopih za Juventus dosegel 23 golov v vseh tekmovanjih in je ekipi pomagal do rekordnega šestega zaporednega naslova italijanskega prvaka ter do pokalnega naslova, 3. junija pa ga s soigralci čaka še finale lige prvakov v Cardiffu proti Realu Madridu.

Ne predstavlja si življenja brez strasti

Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti je na družbenem omrežju Facebook potrdil, da bo nedeljska prvenstvena tekma med Romo in Genoo njegova zadnja v dresu rimske ekipe, za katero igra že vso kariero. Ni pa potrdil, da ne bo nadaljeval igranja nogometa.

"Na tekmi Roma - Genoa 28. maja bom zadnjič nosil dres Rome. Ne morem vam zgolj z nekaj besedami povedati, koliko so mi pomenile, koliko mi pomenijo in koliko mi bodo vedno pomenile te Romine barve," je dejal 40-letni napadalec.

Kam bo zanesla pot Francesca Tottija? | Foto: Reuters Kam bo zanesla pot Francesca Tottija? Foto: Reuters

To sporočilo je spodbudilo namigovanja, da ne bo še nehal igrati, čeprav mu športni direktor Rome Monchi ponuja delo v klubu. "Moja ljubezen do nogometa ni nič opešala. To je strast, moja strast. Tako je globoka, da si ne zamišljam, da bi jo opustil. Od ponedeljka bom pripravljen. Pripravljen na nov izziv," je še dodal. Njegove besede za nekatere pomenijo, da razmišlja o ponudbah drugih klubov, predvsem Miamija v ZDA in nekaterih iz arabskega sveta.

Totti se je prvi ekipi rumeno-rdečih pridružil v sezoni 1992/93 in debitiral 16. marca 1993. V elitni italijanski ligi je dosegel 250 zadetkov in skupno 307 v 25 sezonah.

Ne spreglejte