Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Roman Bezjak

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Mali maraton Slovenca, Ronaldo že pri številki 70

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Roman Bezjak je bolgarskemu Ludogorcu pomagal do prvih točk v ligi prvakov. Real Madrid je v derbiju sredinega večera visoko premagal Liverpool na Anfieldu. Navdušila je tudi Borussia Dortmund.

Roman Bezjak je za Ludogorec igral 68 minut, bil izjemno tekaško razpoložen, pretekel je več kot 13 kilometrov, a ni bil prav nevaren za vrata Basla. V smeri gostujočih vrat ni sprožil niti enega strela. Bolgari, pa čeprav je bil pri gostih že v 18. minuti izključen Serey Die, niso zadeli vse do sodnikovega podaljška, potem pa prišli do zlata vrednega gola, ki jim je prinesel prve tri točke v skupini B lige prvakov.

V tej skupini je bil še derbi večera na Anfieldu, kjer je Real proti Liverpoolu zadel trikrat že v prvem polčasu in odločil tekmo. Strelsko serijo Madridčanov je začel kdo drug kot Cristiano Ronaldo, potem je dvakrat zadel še Karim Benzema. Portugalski zvezdnik Ronaldo je zadel sploh prvič na kultnem štadionu v Liverpoolu, tokratni zadetek pa je bil že njegov 20. na trinajsti tekmi v tej sezoni v vseh tekmovanjih. V ligi prvakov je zdaj pri številki 70 in le za gol zaostaja za rekorderjem, Špancem Raulom Gonzalesom (71).

V skupini A je Atletico Madrid brez Jana Oblaka, spet je sedel na klopi, v drugem polčasu strl odpor Malmöja in zmagal s 5:0. Zdaj ima šest točk in je na vrhu skupine skupaj z Olympiakosom, ta je doma odpravil Juventus z 1:0. Torinčani so izgubili še drugič in so se znašli v škripcih.

V skupini C smo videli zmago Bayerja nad Zenitom ter remi Monaca in Benfice. Skupina D je ponudila novo sijajno evropsko predstavo Borussie Dortmund, ki ji v domačem prvenstvu ne gre najbolje. Tokrat je visoko zmagala v gosteh pri Galatasarayju. Arsenal je v Bruslju proti Anderlechtu do samega zaključka tekme zaostajal, potem pa v 89. in 91. minuti zadel dvakrat in prišel do druge zmage.

Maribor strmoglavil na trda londonska tla

V torek je bil še tretjič v tej sezoni lige prvakov na delu Maribor. Mariborčani so, samozavestni po remijih proti Sportingu in Schalkeju, verjeli, da lahko na Stamford Bridgu pridejo do senzacije, a v gosteh pri enem izmed glavnih favoritov za naslov evropskega prvaka doživeli hladen tuš in pristali na realnih tleh.

Že po 13. minutah igre so nogometaši Chelseaja zadeli prvič. V polno je meril Loic Remy. Do konca polčasa sta zadela še Didier Drogba, legenda Londončanov, ki je zadel prvič po povratku iz Turčije, v polno je meril z enajstih metrov, in kapetan domačih John Terry. Tekma je bila odločena že po nekaj več kot pol ure igre.

V drugem polčasu je Chelsea zadel še trikrat. Najprej je z nespretnim posredovanjem lastnega vratarja premagal Mitja Viler, potem je dvakrat zadel Eden Hazard. Najprej z enajstih metrov, potem še po samostojni akciji v zaključku tekme in poskrbel za katastrofo slovenskega prvaka. Da je bil to večer, na katerega bodo Mariborčani skušali pozabiti čim prej, je poskrbel tudi Agim Ibraimi, ki je pri zaostanku z 0:4 zapravil najstrožjo kazen.

Maribor si je pred tretjim krogom s Schalkejem delil drugo mesto v skupini G, po njem pa padel na tretjega, saj je Schalke v tekmi, v kateri ni manjkalo preobratov, premagal lizbonski Sporting s 4:3.

Maribor bo nastopanje v ligi prvakov nadaljeval s tekmo proti Chelseaju v Ljudskem vrtu, ki bo na sporedu 5. novembra.

Bayern ponižal domačina sredi Rima

V skupini E je Bayern v derbiju večera ponižal Romo pred njenimi navijači. Bavarci so zmagali s 7:1, kar pet golov pa zabili že v prvih 36 minutah igre! Trener Münchenčanov Josep Guardiola si je praktično že zagotovil mesto v osmini finala, saj je zabeležil še tretjo zmago na tretji tekmi v ligi prvakov v tej sezoni in si nabral sedem točk prednosti pred tretjim mestom. Na tem je trenutno Manchester City, ki si je privoščil nov spodrsljaj in le remiziral z 2:2 v gosteh pri moskovskem CSKA. Angleški prvaki imajo trenutno le dve točki.

V skupini F je Barcelona premagala Ajax s 3:1 in pozabila na poraz v prejšnjem krogu v Parizu. PSG je z golom Edinsona Cavanija v zaključku tekme zmagal v Nikoziji pri Apoelu in je še vedno na prvem mestu skupine.

V skupini H smo videli pravcato rapsodijo Šahtarja Donecka v Belorusiji, tamkajšnji Bate je padel kar s 7:0. Porto je doma z 2:1 premagal Athletic Bilbao in zadržal prvo mesto.

Ne spreglejte