Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2007,
10.32

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 27. 11. 2007, 10.32

8 let, 3 mesece

Makriev zagotovil tri točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Drave so v 19. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili z 1:2 (1:1) proti Mariboru.

Ob slovesu nogometne jeseni so na Ptuju pričakali nov derbi s sosedi iz Maribora. Obe ekipi sta si obetali uspeh, saj sta pred reprezentančnim premorom igrali dobro. Ptujčani so nazadnje osvojili točko proti državnim prvakom iz Domžal, Mariborčani pa so slavili v Celju. Tekmo so bolje odprli domači nogometaši, saj se je dvakrat v ugodnem položaju znašel Kmetec, vendar je obakrat predolgo okleval. V deveti minuti so gosti povedli. Nič ni kazalo na zadetek v domači mreži, vendar je na dolgo podajo stekel Makriev, vratar Murko je bil hitrejši, žogo izbil, vendar samo do Bačinoviča. Slednji je z velike razdalje zadel prazno mrežo in dosegel svoj prvi prvoligaški zadetek v dresu Maribora. Toda veselje Mariborčanov ni dolgo trajalo, saj so v 20. minuti gostitelji izenačili.

Na sredini igrišča je do žoge prišel Kelenc, ki je v samostojnem prodoru preigral dva gostujoča igralca in z 20 metrov sprožil. Žoga je na poti proti golu zadela Samardžiča in presenetila nemočnega Raniloviča. Sledilo je pravo zatišje, v 37. minuti pa so gostje izvedli prosti strel. Mihelič je lepo podal do Mezge, ki je stekel mimo živega zidu in se sam znašel pred Murkom, ta pa je odlično posredoval. Štiri minute pozneje se je ponudila priložnost Kmetcu, ki je iz bližine slabo streljal, tako da je žoga končala v naročju mariborskega vratarja Raniloviča.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Mariborčani povedli. V 50. minuti je kot izvedel Mihelič, kratko podal do Popovića, ta pa je poslal predložek v domači kazenski prostor. Tam je do žoge prišel Makriev in iz bližine s strelom z glavo poslal žogo v desni kot vratarja Murka. Domačim igralcem do konca tekme ni uspelo vršiti pritiska, bolj so poskušali s streli od daleč, a neuspešno.

Ne spreglejte