Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 4. 2016,
13.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Atletico Madrid Barcelona Jan Oblak Jan Oblak Luis Suarez liga prvakov

Sreda, 6. 4. 2016, 13.42

6 let, 6 mesecev

Ko je premagal Oblaka, je občutil prvinsko srečo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Navijači Barcelone opevajo Luisa Suareza, ki je z dvema zadetkoma na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov poskrbel za zmago nad Atleticom in postal junak srečanja. Urugvajec pričakuje zelo zanimivo povratno srečanje v Madridu.

Barcelona je v soboto prekinila niz 39 tekem brez poraza. Izgubila je na el clasicu proti Realu, atomski napadalni trojček MSN, ki ga pri Barceloni sestavljajo južnoameriški zvezdniki Lionel Messi, Luis Suarez in Neymar, pa ni niti enkrat zatresel Realove mreže. V torek, ko je Barcelona na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov gostila Atletico, je čast opevanega trojčka rešil Urugvajec.

Spretno je dvakrat premagal prvega vratarja madridskega velikana Jana Oblaka in poskrbel za preobrat na Camp Nouu. Iz tabora Atletica so po tekmi deževale obtožbe, da bi lahko sodnik Urugvajcu zaradi ostrih prekrškov nad Filipejem Luisom in Juanfranom dodelil strožjo kazen od rumenega kartona. To se ni zgodilo. Urugvajec je ostal na igrišču in v drugem polčasu odločil srečanje v prid španskim, evropskim in svetovnim prvakom.

Verjel je v preobrat

"Atletico se je odlično branil, zato smo vedeli, da bo treba izkoristiti vsako priložnost, ki se nam ponudi," je po pomembni zmagi dejal 29-letni Južnoameričan, ki je slovenskega reprezentančnega vratarja premagal v 63. in 74. minuti. "Ko sem zatresel mrežo, sem občutil prvinsko srečo. Pomagal sem ekipi, da je zaostanek preobrnila v vodstvo. To je bilo nekaj prekrasnega," je dodal napadalec Barcelone, ki je v tej sezoni najboljši strelec katalonskega kluba.

Luis Suarez je premagal slovenskega vratarja Jana Oblaka v 63. in 74. minuti. | Foto: Luis Suarez je premagal slovenskega vratarja Jana Oblaka v 63. in 74. minuti.

Ko je v 35. minuti zaradi rdečega kartona igro zapustil njegov stanovski kolega pri Atleticu Fernando Torres, se je napadu Barcelone odprla lažja pot do zadetkov. "Atletico je bil v uvodnih 35 minutah zelo dober. Verjeli smo v to, da lahko v drugem polčasu preobrnemo rezultat. To nam je uspelo, ko smo zaigrali bolj strastno. Priigrali smo si prednost, tako da nas na povratni tekmi v Madridu čaka zelo zanimiva tekma," je napovedal novo poslastico, ki jo bo evropska nogometna javnost z zanimanjem spremljala prihodnjo sredo. Na štadionu Vicente Calderon se bosta na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov pomerila Atletico in Barcelona, ki sta v tej sezoni v španskem prvenstvu boljša od Reala. Katalonci bodo branili prednost zadetka.

Ne spreglejte