Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 4. 2015,
15.49

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luis Enrique Josep Guardiola Barcelona Bayern

Petek, 24. 4. 2015, 15.49

8 let, 2 meseca

Luis Enrique: Guardiola je moj dober prijatelj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Barcelone so med pripravami na sobotni derbi izvedeli, da se bodo v polfinalu lige prvakov pomerili z Bayernom. "To bo posebna tekma," se Luis Enrique veseli srečanja s prijateljem.

Vodilni klub v španskem prvenstvu se pripravlja na sobotni mestni obračun z Espanyolom. Ker ima Barcelona pred Realom le dve točki prednosti, si ne sme privoščiti spodrsljaja. Hočeš nočeš je del energije pred srečanjem z mestnim tekmecem vzelo spremljanje žreba lige prvakov, ki je Barceloni dodelilo tekmeca, s katerim ima zelo slab izkupiček na evropskih tekmah. Na osmih srečanjih je le enkrat zmagala, zato je pred izbranci Luisa Enriqueja, ki se že veseli srečanja z nekdanjim soigralcem in dobrim prijateljem, zahtevna naloga.

"To bo posebna tekma, saj Bayern vodi Guardiola. To bo sploh prvič, da se bo pomeril z Barcelono," je po žrebu povedal strateg Barcelone, ki na povratni tekmi polfinala lige prvakov ne bo deležen pomoči domačega občinstva. "O tem, da je prva tekma v Barceloni, ne razmišljam, prav tako me to ne moti. Želimo zmagati na obeh tekmah, to je moj cilj," ne skriva ambicij nekdanji španski reprezentant, ki se je na Camp Nou preselil iz Madrida, nato pa postal ljubljenec Kataloncev.

Bayernu je znal vcepiti svoje ideje

V polfinalu se bo nameril na trenerja, ki je pred leti poosebljal katalonski ponos. O Josepu Guardioli je povedal veliko lepega. "Guardiola je najboljši, ker je osvojil tako veliko lovorik, pa tudi zaradi načina, kako je to storil. Zelo dobro se je prilagodil delu v tuji državi, kjer govorijo zelo zahteven jezik, a je klubu vseeno znal vcepiti svoje ideje. Pep je moj dober prijatelj," pravi Enrique, ki je v tej evropski sezoni popeljal Barcelono do devetih zmag in le enega poraza. Ta ni bil usoden, saj se je pripetil v skupinskem delu (Pariz).

Da Bayern vendarle ni najtežji mogoči tekmec, ki bi lahko doletel Barcelono, meni Jordi Mestre. "Guardiola nas pozna zelo dobro, a tudi mi dobro poznamo njega. Bayern ni najtežji mogoči tekmec. Vsi polfinalisti so zelo izenačeni, vsak ima 50 odstotkov možnosti za napredovanje," je pojasnil podpredsednik Kataloncev, ki je na žrebanju v Nyonu zastopal Barcelono skupaj z nekdanjim francoskim zvezdnikom Ludovicom Gulyjem, Albertom Solerjem in Amadorjem Bernabeuom.

Ne spreglejte