Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
9.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mircea Lucescu Josep Guardiola Barcelona

Četrtek, 7. 4. 2011, 9.09

7 let, 12 mesecev

Lucescu: Barcelona je nogometni stroj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V polfinalu lige prvakov se obeta mogočni španski obračun med Barcelono in Realom. Katalonci so v prvem četrtfinalnem dejanju napolnili mrežo Šahtarja in si prislužili pohvale trenerja Ukrajincev.

Nogometaši Barcelone so si z zmago s 5:1 na široko odprli vrata v polfinale lige prvakov. Ukrajinska grožnja z imenom Šahtar se je v prvem četrtfinalnem dejanju izkazala za prešibko. Mircea Lucescu v domačem prvenstvu zlahka preskakuje ovire, na štadionu Camp Nou pa so njegovi izbranci doživeli prepričljiv poraz.

''Nismo pričakovali takšnega razpleta. Imamo dobro ekipo, ki lahko igra veliko bolje. Odločil sem se, da se ne bomo zaprli, temveč skušali Barceloni vsiliti našo igro. Imeli smo prvo priložnost, a jo zapravili, nato pa je Iniesta dosegel izjemen zadetek, ki je povsem spremenil potek srečanja,'' je po prejeti petardi v Kataloniji modroval romunski trenerski lisjak, ki je bil navdušen nad predstavo Barcelone. Španski prvak ima po njegovem mnenju imenitno lastnost, s katero pride lažje do ugodnega rezultata. ''Barcelona je nogometni stroj. Obrambno vrsto tekmeca zna pripraviti do napake. Igra zelo pametno, tako da je potnik v polfinale že odločen,'' smatra Lucescu, ki je že ob prihodu v Barcelono dejal, da bo imel opravka z najboljšo ekipo v zgodovini nogometa.

Guardiola: Messi prinaša zmage na različne načine

Čeprav se že tretjič zapored med strelce ni vpisal Lionel Messi, Barcelona mirno nadaljuje zmagoviti niz. ''Leo nam prinaša zmage na različne načine,'' razmišlja Josep Guardiola, ki si je s festivalom domačih zadetkov zagotovil mirno in sproščeno pričakovanje povratnega dvoboja v Donjecku.

''Ne verjemite besedam Lucescuja, ki je dejal, da je Barcelona že v polfinalu. Obračun še ni končan. V španskem pokalu smo po domači zmagi nad Betisom s 5:0 nato v Sevilli grdo izgubili z 1:3. Že takrat sem opozarjal javnost, a sem bil obtožen lažne skromnosti,'' je dejal trener Barcelone, ki se ji kmalu obetajo kar štiri tekme z madridskim Realom. Dve v ligi prvakov, ena v finalu pokalnega tekmovanja ter prvestveni ''el clasico'', ki bo potekal 17. aprila na štadionu Santiago Bernabeu.

Ne spreglejte