Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 7. 2010,
8.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 8. 7. 2010, 8.05

7 let, 12 mesecev

Löw: Mislim, da so Španci novi svetovni prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor Nemčije Joachim Löw je po sredinem porazu "elfa" v polfinalu pohvalil špansko izbrano vrsto, ki jo vidi na svetovnem nogometnem prestolu.

Jasnovidna hobotnica z imenom Paul, ki si je z nadnaravnimi sposobnostmi in natančnimi napovedmi nemške reprezentance na svetovnem prvenstvu ustvarila mednarodni ugled, je tudi to pot imela prav.

Z zadetkom Carlesa Puyola so se tako v zgodovinski prvi finale uvrstili Španci, katerih igre niso pustile ravnodušnega niti Joachima Löwa. "Španiji bi izrazil vse komplimente. Menim, da bodo novi svetovni prvaki. Že dve, tri leta igrajo najboljši nogomet na mednarodnem prizorišču," je bil nad predstavo "furije" navdušen nemški selektor.

Špancem se ne moreš zoperstaviti

Da so bili Nemci po visokih zmagah nad Anglijo in Argentino tokrat nemočni, pričajo tudi besede Löwa:

"V polfinalu so Španci igrali tako dobro, da so nas privedli do naših skrajnih meja. Na trenutke sem se počutil kot da jim ne moremo vzeti žoge. Španci tako dobro kombinirajo, da se jim nasprotnik ne more zoperstaviti. Nismo uspeli priti v posest žoge in tako smo izgubili preveč moči," je še dejal nemški selektor, ki v tem trenutku še ne ve, ali bo na klopi sedel tudi po končanem 19. svetovnem prvenstvu.

Lahm: Nimam motivacije za tretje mesto

Po porazu je bil silno razočaran tudi Philipp Lahm: "Razočaranje je veliko. Pričakovali smo veliko, a naredili nismo ničesar. Nismo imeli dovolj poguma v igri naprej. V obrambi smo bili dobri in Špancem nismo dajali veliko priložnosti, ampak … Trenutno nimam motivacije igrati tekme za tretje mesto," je poklapan priznal kapetan "elfa".

Nemci, ki so v 12. polfinalu še petič ostali praznik rok, se bodo v soboto z Urugvajci spopadli za tretje mesto. Slednje bodo branili iz minulega prvenstva 2006, ki se je odvijalo na nemških tleh.

Ne spreglejte