Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 4. 2009,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 15. 4. 2009, 11.26

8 let

Londončani pazljivi, Španci izzivajo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drevi bo v Londonu na sporedu povratna tekma četrtfinala nogometne lige prvakov. Arsenal, ki je na prvi tekmi iztržil remi z 1:1 in je v ugodnem položaju, bo gostil španski Villarreal.

Obe ekipi bosta drevi lovili prvi polfinale lige prvakov po treh letih 'suše'. Takrat sta se v polfinalu pomerili prav ta dva kluba, uspešnejši pa je bil Arsenal, ki je nato izgubil v finalu proti Barceloni. Pred povratno tekmo so favoriti Londončani. V njihov prid govori dejstvo, da je doslej v ligi prvakov v fazi na izpadanje kar 77 odstotkov moštev, ki so na prvi tekmi v gosteh remizirale z 1:1, napredovalo. Seveda Angleži upajo, da bo podobno tudi tokrat. Glede na to, da Arsenal v elitnem evropskem klubskem tekmovanju na domačem terenu ni poražen že 23 tekem zapored, je njegov optimizem toliko bolj razumljiv. A ne glede na vse je jasno, da bodo Londončani morali biti pazljivi. Tudi zato, ker bodo nastopili oslabljeni. Iz takšnih in drugačnih razlogov bodo namreč manjkali Manuel Almunia, William Gallas in Johan Djourou, poškodovani pa so tudi Tomaš Rosicky, ki je odsoten že dlje časa, Gaël Clichy, Eduardo da Silva in Abou Diaby, ki imajo malo možnosti za nastop.

Gol v gosteh utegne odločiti

"Zabili smo gol v gosteh, ki bi utegnil biti na koncu odločilen. Je pa jasno, da ne bomo igrali na izid 0:0. Če bi to storili, bi se lahko opekli. Zaigrali bomo na zmago in se skušali suvereno uvrstiti v nadaljnje tekmovanje. Igramo v Londonu, kjer moramo pokazati, kdo je vladar. Ne pričakujem, da bomo zmagali zaradi pomanjkljivosti Villarreala. Pričakujem, da bomo nasprotnika porazili zaradi naših vrlin in naše kakovosti. Moramo izkoristiti priložnost za polfinale, ki se nam je ponudila. Prepričan sem, da nam bo uspelo, a se dobro zavedam, da nas čaka težka naloga. Španci še zdaleč ne bodo lahek zalogaj," pred tekmo pravi domači strateg Arsene Wenger.

Gostje verjamejo v uspeh

Tudi gostje bodo močno oslabljeni. Že na prvi tekmi zaradi hude poškodbe, ki ga je z nogometnih zelenic oddaljila do konca te sezone, ni mogel nastopiti eden ključnih mož, Santi Cazorla, pred tednom dni pa se je poškodoval še strelec edinega gola za Villarreal na prvi tekmi, Marcos Senna. Poleg njiju sta vprašljiva še Cani in Mati Fernandez.

"Verjamem, da nas čaka podobna tekma, kot je bila pred tednom dni v Španiji. Upam, da bo tokrat s srečnejšim koncem za nas. Čeprav bomo oslabljeni, bomo skušali igrati našo igro in z njo priti do napredovanja. Vsi od prvega do zadnjega verjamemo v uspeh," pravi trener španskega prvoligaša Manuel Pellegrini. Njegov varovanec Senna, ki, kot že omenjeno, ne bo mogel igrati, pa je pred povratno tekmo dolil malce olja na ogenj in se dotaknil strelca izenačujočega gola za Arsenal na prvi tekmi, Emmanuela Adebayorja, ki je na 1:1 poravnal z mojstrskim golom s 'škarjicami'. "Emmanuel je dober igralec, a ne najboljši. Še mora napredovati, da bi ga lahko označil za zvezdnika. Ni me impresioniral. Njegov predhodnik je Thierry Henry, kateremu zaenkrat ne seže še niti do kolen," je tekmeca izzval temnopolti španski reprezentant in dodal: "Škoda, ker ne bom mogel pomagati ekipi, a verjamem, da nam lahko uspe tudi brez moje pomoči. Imamo zelo kakovostno ekipo in lahko nam uspe."

Ne spreglejte