Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
1. 9. 2010,
13.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 13.35

7 let, 12 mesecev

Ljubijankič: Samozavesti mi ne manjka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav v zadnjem času igra v zelo dobri formi, se s tem, ali bo v petek proti Severni Irski igral od prve minute, Zlatan Ljubijankič ne obremenjuje.

Selektor Matjaž Kek ima največ dilem s prvo postavo pred začetkom novih kvalifikacij v napadu. In še ne ve, kdo bo igral ob nedotakljivem Milivoju Novakoviču. Zlatko Dedič, Tim Matavž ali naš sogovornik? ''Tako kot vedno se tudi zdaj s tem niti najmanj ne obremenjujem. Kakorkoli se bo selektor odločil, bom zadovoljen. Slovenija ima pet zelo kakovostnih napadalcev in povsem vseeno je, kdo igra. Vedno vsak da vse od sebe, med nami pa vlada zdrava konkurenca. En drugemu privoščimo uspeh. Bom pa seveda, če bom dobil priložnost, skušal narediti vse, da bi pomagal reprezentanci. In seveda si želim tudi, da bi spet zatresel mrežo Severne Irske,'' je povedal Zlatan Ljubijankič. Na zadnjih treh tekmah je dvakrat zadel, proti Angliji in Avstraliji, kar je pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 zagotovo dobrodošlo. ''Res sem v dobri formi. Tudi v klubu sem na zadnji tekmi zadel, kar je vsekakor dobro za mojo samozavest. Čeprav je res, da v klubu še vedno ne igram povsem v napadu. Na zadnji tekmi me je trener v zaključku poslal v konico napada in takoj se je obrestovalo. Upam, da se bo moj status spremenil, saj se v napadu počutim veliko bolje. Če se ne bo, nič ne de. Sem profesionalec in moram spoštovati trenerjeva navodila,'' je še dejal napadalec belgijskega Genta.

Boljši, kot so bili

A zdaj ni čas za klubske pogovore. V ospredju je reprezentanca. ''Pred nami je začetek kvalifikacij in zelo pomembno bi bilo, da bi zmagali. Seveda bomo skušali premagati Severno Irsko in dobro se zavedamo, da smo favoriti, a se bomo morali za tri točke pošteno potruditi. Dobro vemo, da so Irci vse prej kot lahek nasprotnik. In to, da jim na zadnjih tekmah ne gre najbolje, nas ne sme zavesti. Mislim, da je to še vedno ista ekipa, kot je bila tista iz minulih kvalifikacij. Trda, organizirana in borbena. Tudi Irci si zagotovo želijo na evropsko prvenstvo in bodo naredili vse, da nas presenetijo. A prepričan sem, da jim ne bo uspelo. Ob podpori bučnih navijačev jih bomo zaustavili,'' je optimist 26-letni napadalec.

''Mislim, da smo zdaj še močnejši, kot smo bili v minulih kvalifikacijah. Za nami je izkušnja s svetovnega prvenstva, ki nam je prinesla veliko. Zraven so tudi nekateri novi igralci, okostje je ostalo enako, za nameček pa smo vsi skupaj še dve leti starejši in izkušenejši. Prepričan sem, da še nismo pokazali vsega in bomo v prihodnosti še boljši. Cilj pa je tako ali tako jasen. Želimo si na evropsko prvenstvo,'' pravi napadalec, ki je svoje prve nogometne korake naredil pri ljubljanskem Slovanu.

Zlatan in Zlatko dobitna kombinacija

Ob reprezentančnih akcijah si sobo deli z Zlatkom Dedičem in očitno je to zmagovalna kombinacija. Zlatan in Zlatko redno zabijata gole. V zadnjem času sta namreč prispevala kar nekaj pomembnih zadetkov. Krojila sta tudi zmago z 2:0 proti Avstraliji na zadnji reprezentančni tekmi.

''Očitno nama gre. Drug za drugega sva vesela. Zlatko je moj dober prijatelj in odličen nogometaš. Ko sva v sobi, se veliko pogovarjava o vsem, tudi o nogometu in naših naslednjih nasprotnikih, seveda,'' je še povedal Ljubijankič in dodal, da s spancem pred pomembnimi tekmami nimata težav. ''Ne, ne. Kje pa. Sva idealna 'cimra'. Toliko časa sva že v nogometu, da komaj čakava tekme. Noč pred tekmo takoj zaspiva in se zjutraj zbudiva polna energije. Upam, da bova to pokazala tudi na naslednjih tekmah,'' je pogovor skozi smeh zaključil nekdanji reprezentant, ki je doslej v izbrani vrsti zbral 21 nastopov in zabil šest golov.

Ne spreglejte