Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2011,
21.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić Matjaž Kek Nejc Pečnik

Torek, 31. 5. 2011, 21.37

7 let, 12 mesecev

Ljubijankić bo nared, Pečnik ostaja doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Izbranci Matjaža Keka bodo v petek na Ferskih otokih odigrali tekmo kvalifikacij za nogometno EP 2012. V torek zvečer so v Kidričevem opravili prvi trening v polni postavi. Večjih težav v ekipi ni.

V minulih dneh je bil vprašljiv predvsem nastop napadalca Zlatana Ljubijankića. Nogometaš Genta je imel poškodovano mišico, vendar je v torek že vadil in bo na voljo selektorju tudi na zelo pomembni petkovi tekmi.

Na Ferske otoke pa ne bo potoval Nejc Pečnik, ki ima vse od prihoda na reprezentančni zbor določene zdravstvene težave. Odločitev so v reprezentančnem taboru sprejeli po torkovem treningu na Ptuju.

Nekaj težav z ramo je imel v zadnjem obdobju tudi Bojan Jokić. "Rama mi je 'skočila ven', ampak takoj tudi spet 'sedla' na mesto, tako da je šlo samo za izpah. Je še boleče, mogoče bo to trajalo še dva meseca, vendar bom stisnil zobe in odigral še to tekmo," je dejal Jokić, za katerim je, tako kot za večino reprezentantov, naporna sezona, a nova tekma Slovenije ne bo preveliko breme.

"Vedno z veseljem pridem v reprezentanco. Termin je res težaven, toda - kot je selektor dejal - to bo tekma karakterjev. Smo profesionalci, osredotočili se bomo na nalogo in moramo zmagati. Dobro vemo, kaj pomeni ta tekma. Druge poti ni. Že na dveh tekmah proti Severni Irski smo izgubili točke, tako da bonusov ni več. Moramo se zbrati in zmagovati, če hočemo kaj narediti," je še povedal branilec italijanskega Chieva.

Slovenska vrsta bo na Ferske otoke, ki ležijo približno na polovici poti med Škotsko in Islandijo, odpotovala v sredo malo pred 16. uro popoldne, pred tem bodo nogometaši v Stožicah ob 12.30 opravili še zadnji, enourni trening na domačih tleh.

Tekmo na Ovčjih otokih, kot tudi imenujejo skupino otokov v severnem Atlantiku, bodo sodili Avstrijci na čelu z Oliverjem Drachto.

Ne spreglejte