Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2008,
13.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 3. 2008, 13.45

6 let, 7 mesecev

Liverpool zadnji četrtfinalist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Napredovanje v četrtfinale lige prvakov so si že zagotovili Arsenal, Barcelona, Manchester United, Fenerbahče, Roma, Chelsea in Schalke. Kot zadnji si je vstopnico priigral Liverpool.

V Londonu sta se na Stamford Bridgeu merila Chelsea in Olympiakos, za katerega je v 76. minuti zaigral Mirnes Šišič, ki je zamenjal Vassiliosa Torosidisa. Potem ko se je srečanje v Pireju končalo brez zadetkov, je bilo tokrat popolnoma drugače.

Otočane je v 6. minuti v vodstvo popeljal Michael Ballack, v polno pa sta zatem zadela še Frank Lampard in Salomon Kalou. Na Santiagu Bernabeu je Real Madrid pričakal Romo. Slednjo je v vodstvo popeljal Rodrigo Taddei, zgolj dve minuti kasneje pa je za izenačenje poskrbel Raul. Čeprav je neodločeni rezultat pomenil napredovanje Rimljanov v četrtfinale, je piko na i z golom dodal Mirko Vučinić in "galaktiki" so se tako morali posloviti v osmini finala. Po enajstmetrovkah si je preboj v četrtfinale zagotovil še Schalke, ki je izločil Porto, pri katerih je podaljške z golom "izsilil" Lisandro López.

"Topničarji" izločili evropskega prvaka

V torek je bilo nedvomno največ oči uprtih na San Siro, kjer sta se pomerila aktualni evropski prvak Milan in Arsenal. "Topničarji" so si preboj v četrtfinale zagotovili šele v 84. minuti po golu Cesca Fabregasa in Emanuela Adebayorja in s tem poskrbeli, da so Italijani po petih letih izpadli v osmini finala.

Nogometaši iz katalonske prestolnice, ki so tokrat na domačem Nou Campu branili prednost s prve tekme proti Celticu, so slavili z zadetkom Hernandeza Xavija in si priborili napredovanje. Slednjega pa so si zagotovili tudi nogometaši Manchestra Uniteda, ki so bili premočni za francoskega prvaka iz Lyona. Zmagoviti zadetek je dosegel Christiano Ronaldo. Kot zadnji si je četrtfinalno vstopnico priigral Fenerbahče, ki je Sevillo izločil šele po strelih z bele točke. Potem ko so pri Špancih v polno zadeli Daniel Alaves, Seydou Keita in Frederic Kanoute, je oba zadetka pri Turkih dosegel de Souza Deivid, kar je bilo dovolj za podaljške in posledično napredovanje.

V dvoboju med Interjem in Liverpoolom si je preboj med osem najboljših priigral slednji, ki si je tako kot četrti angleški klub priboril četrtfinalno vstopnico. Potem ko je Liverpool slavil na prvem srečanju z dvema goloma razlike, so bili Angleži tudi tokrat, po zadetku Fernanda Torresa vnovič boljši.


Liga prvakov, osmina finala (povratne tekme):

Torek, (11. marec): Inter : Liverpool 0:1 (0:0) /0:2/ Torres 63.; R.K.: Burdisso 50./Inter

Sreda, 5. marec: Chelsea : Olympiakos 3:0 (2:0) /0:0/ Ballack 5., Lampard 25., Kalou 48.

Real Madrid : Roma 1:2 (0:0) /1:2/ Raul 74.; Taddei 73., Vučinić 92.; R.K.: Pepe 71./Real Madrid

Porto : Schalke 2:4* (0:0, 1:0, 1:0) /0:1/ López 86.; R.K.: Fucile 83.

* - po enajstmetrovkah

Torek, 4. marec: Sevilla : Fenerbahče 5:5* (3:1, 3:2, 3:2) /2:3/ Alves 5., Keita 9., Kanoute 41.; Deivid 20., 79.

Manchester United : Lyon 1:0 (1:0) /1:1/ C. Ronaldo 41.

Barcelona : Celtic 1:0 (1:0) /3:2/ Xavi 3.

Milan : Arsenal 0:2 (0:0) /0:0/ Fabregas 84., Adebayor 92.

*- po enajstmetrovkah

V odebeljenem tisku so ekipe, ki so napredovale.

//-izidi prvih tekem

Ne spreglejte