Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
18. 1. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

2

Natisni članek

Manchester City Pep Guardiola Josep Maria Bartomeu Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 18. 1. 2017, 11.15

6 let, 6 mesecev

Lionel Messi razkril: Ostal bom samo, če …

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,85

2

Lionel Messi | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po vseh zapisih o Messijevi novi pogodbi, ki vsakodnevno polnijo svetovne športne medije, je svoj pogled na zadevo izrazil tudi Argentinec, ki se mu sodelovanje z Barcelono izteče poleti 2018.

Potem ko je aktualni španski prvak sklenil dolgoročni pogodbi (do leta 2021) z Luisom Suarezom in Neymarjem, si vodstvo španskega velikana želi podobnega scenarija tudi s prvim zvezdnikom ekipe Lionelom Messijem.

Že pri prvih dveh je morala Barcelona globoko seči v žep, še veliko več pa za obnovitev sodelovanja zahteva Messi, ki si želi ostati pri ekipi, ki mu je dala vse. "Barcelona mi je dala vse in tukaj bom, dokler me bodo hoteli," je prek revije Coach sporočil 29-letni Argentinec, a to nikakor ne pomeni, da bo s tem znižal svoje plačilne zahteve.

Predsednika Barcelone ne skrbi

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je za zdaj še povsem sproščen. Kako dolgo še? | Foto: Getty Images Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je za zdaj še povsem sproščen. Kako dolgo še? Foto: Getty Images Čeprav je predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu pred časom dejal, da se za prihodnost Messija pri Barceloni ni treba bati, njegove besede iz dneva v dan izgubljajo težo.

"Barcelona ima proračun, ki se ga bomo držali. Ne moremo ga nerazumljivo prekoračiti. To je zadeva (nova pogodba za Messija, op. p.), ki jo bo treba preučiti in jo rešiti na optimalen in razumen način," je svoje videnje izrazil športni direktor Barcelone Oscar Grau in s tem dal vedeti, da so pogajanja v slepi ulici. Še več, španska Marca celo poroča, da se pogajanja za novo pogodbo sploh še niso začela.

City in Guardiola čakata na zeleno luč

Pogajanja med Barcelono in Messijem budno spremljajo finančno bolj okretni angleški velikani. Tukaj bo, če bo le lahko, prvi vskočil bogati Manchester City, ki ga vodi Pep Guardiola. Temu za svojega nekdanjega ljubljenca ne bo težko odšteti niti rekordne odškodnine.

Bosta Josep Guardiola in Lionel Messi še kdaj združila moči? | Foto: Reuters Bosta Josep Guardiola in Lionel Messi še kdaj združila moči? Foto: Reuters

"Pep je odličen trener, o tem ni nobenega dvoma. Angleška liga je liga, kjer lahko vsak premaga vsakogar, in se vedno znova zgodi kakšno presenečenje. Samo poglejte, kaj se je zgodilo v lanski sezoni, ko je prvak postal Leicester. Pep se bo privadil in prilagodil. Niti malo ne dvomim, da ne bi bil uspešen tudi v Angliji," Guardiolo brani Messi, ki o svojem nekdanjem trenerju misli le najboljše. Skupaj sta med letoma 2008 in 2012 Barceloni priborila kar 14 lovorik. Mnogi menijo, da če bi Messija kdo lahko prepričal, da zapusti svoj "dom", je to ravno Guardiola.

Bo Lionel Messi kdaj zapustil Barcelono?

  • Da.
    33,49 %
    627 glasov
  • Ne.
    66,51 %
    1245 glasov
Oddanih 1872 glasov
Ne spreglejte