Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2016,
22.37

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Natisni članek

nogomet Karim Benzema Gareth Bale Zinedine Zidane Pep Guardiola Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak Bayern München Atletico Madrid Manchester City Real Madrid liga prvakov

Sreda, 27. 4. 2016, 22.37

7 let, 11 mesecev

Fenomenalni Oblak zaustavil vse poskuse Bayerna, Atletico v München z lepo prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

1

Nogometaši Atletica so na prvi tekmi polfinala lige prvakov z 1:0 premagali veliki Bayern. Tekmo v Madridu je odločil mladi Saul Niguez. Blestel je tudi Jan Oblak, ki se je izkazal s sedmimi obrambami.

Na štadionu Vicente Calderon je završalo že v 11. minuti, ko je v slogu Lionela Messija obrambo Bayerna prebil komaj 21-letni Saul Niguez in Atletico popeljal v vodstvo. Na koncu se je izkazalo, da je bil to tudi edini zadetek na tekmi. Nemci, ki so se v prvem polčasu lahko pohvalili le z večjo posestjo žoge, so v drugem pritiskali z vseh položajev, prek Davida Alabe zadeli tudi vratnico, a jim izjemnega Jana Oblaka spet ni uspelo premagati. Škofjeločan je na koncu zbral sedem obramb in svojo minutažo brez prejetega zadetka dvignil na 512 minut.

Bayernu tako po prvi tekmi ne kaže najbolje in kaj lahko se zgodi, da bodo Bavarci še tretjič zapored izpadli v polfinalu in da jih bo še tretjič zapored izločil španski tekmec. Je po Realu in Barceloni zdaj na vrsti še Atletico? Odgovor na to vprašanje bomo dobili prihodnji torek.

Pretekli torek pa sta se Man City in Real razšla brez zadetkov. V prvem polčasu tekme na Etihadu smo spremljali pravo uspavanko brez pravih priložnosti, v drugem pa si je lepše in bolj zrele priložnosti priigral Real, ki je zadel celo vratnico. Z dvema izjemnima obrambama se je izkazal tudi Cityjev vratar Joe Hart, ki je ubranil strela Casemira in Pepeja. Še posebej nevaren je bil strel Portugalca, ki je povsem sam močno sprožil z enega metra, a angleškega čuvaja mreže zadel le v prsi, tako da je ostalo pri 0:0. Potnik v finale v tem paru še zdaleč ni znan, v manjši prednosti pa je Real, saj bo povratno srečanje na Santiagu Bernabeuu.

Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi):

Torek, 26. april:
Manchester City : Real Madrid 0:0

Sreda, 27. april:
Atletico Madrid : Bayern München 1:0 (1:0)
Niguez 11.

Ne spreglejte