Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2016,
22.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

3

Natisni članek

Real Madrid Barcelona liga prvakov Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Wolfsburg Benfica Lizbona Bayern München Manchester City PSG

Sreda, 13. 4. 2016, 22.37

6 let, 6 mesecev

Senzacija v Madridu: Jan Oblak izločil veliko Barcelono!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,80

3

Atletico Jana Oblaka je na Vicenteju Calderonu v Madridu nadoknadil zaostanek za veliko Barcelono in se zasluženo uvrstil v polfinale lige prvakov. To je uspelo tudi Bayernu, ki je v Lizboni remiziral (2:2).

Madridski Atletico je še enkrat več dokazal, kako neugoden in trdoživ nasprotnik je lahko pred domačimi gledalci. To je na lastni koži občutila tudi velika Barcelona, ki je bila v tem paru velika favoritinja, a ostala na koncu praznih rok. Madridčani so na krilih francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna, ki je dosegel dva zadetka, izločili Katalonce in jim tako preprečili, da kot prvi ubranijo naslov v ligi prvakov. Četa Luisa Enriqueja je izgubila še tretjič na zadnjih štirih tekmah in še drugič zapored ni uspela premagati nasprotnega vratarja. Jan Oblak je zbral štiri obrambe in bil eden izmed junakov senzacionalne uvrstitve Atletica v polfinale.

Na drugi tekmi večera v Lizboni ni bilo zmagovalca, tako je prednost s prve tekme med štiri najboljše popeljala Bayern. Benfica je sicer povedla in poskrbela za nervozo na bavarski strani, a nemški stroj se ni dal in prek Artura Vidala in Thomasa Müllerja hitro prešel v vodstvo in razblinil vse dvome o potniku v polfinale. Bayern se je še petič zapored uvrstil v polfinale.

Ronaldo rešil Real, PSG izpadel

V Madridu je Real v torek skušal popraviti šok, ki ga je doživel prejšnji teden v Nemčiji, ko je v Wolfsburgu izgubil z 0:2. Po zaslugi Cristiana Ronalda, ki je že po 17 minutah tekme izničil zaostanek, proti koncu tekme pa s prostega strela zadel še tretjič, je Madridčanom uspelo. Portugalski zvezdnik je dosegel že kar 16 golov v ligi prvakov v tej sezoni, seveda je njen z naskokom najboljši strelec, in poskrbel za polfinale.Po težavah s poškodbo, zaradi katere je bil odsoten kar nekaj časa, je Kevin de Bruyne eksplodiral v pravem času in v 76. minuti tekme zabil odločilni gol, ki je Manchester City popeljal med najboljše štiri v Evropi, medtem ko se morata PSG in predvsem Zlatan Ibrahimović spet sprijazniti, da bodo morali na evropski naslov čakati še vsaj eno leto.

Liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme:

Torek, 12. april:
Real Madrid : Wolfsburg 3:0 (2:0) /0:2/
Ronaldo 16., 17., 76.

Manchester City : PSG 1:0 (0:0) /2:2/
de Bruyne 76.

Sreda, 13. april
Atletico Madrid : Barcelona 2:0 (1:0) /1:2/
Griezmann 36., 88./11-m.

Benfica Lizbona : Bayern München 2:2 (1:1) /0:1/
Jimenez 27., Talisca 76.; Vidal 38., Müller 52.

// rezultat prve tekme

 

Ne spreglejte