Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2013,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Lewandowski Borussia Dortmund Mario Götze

Petek, 26. 4. 2013, 8.11

8 let

Lewandowski ne bo ostal v Borussii

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S štirimi goli je poskrbel za veličastno zmago nad Realom, ki je Borussio približala finalu lige prvakov, zdaj se naglas razmišlja o njegovi prihodnosti v Dortmundu. Poljak naj bi zamenjal klub.

Čeprav vodstvo Borussie prepričuje navijače, da jim ni treba skrbeti, saj naj bi Poljak ostal zvest rumeno-črnemu dresu tudi v prihodnji sezoni (pogodba mu poteče leta 2014), pa so dejstva očitno nekoliko drugačna. In bolj v prid Bayernu, ki bi bil lahko v prihodnji sezoni bogatejši za najboljšega strelca nemškega prvenstva in napadalca, ki je velikemu Realu razblinil sanje o jubilejni "decimi", desetem naslovu evropskega prvaka. Nekaj je dokončno. Iz Dortmunda se v München po koncu sezone, ki bi lahko Borussio pahnila na vrh Evrope, odpravlja Mario Götze. Dvajsetletni nemški biser, na katerem sloni prihodnost "elfa", odhaja k Bayernu po naročilu Josepa Guardiole in naj bi predstavljal "dirigenta" novega roda.

Mu bo družbo na Bavarskem delal tudi Robert Lewandowski, s katerim je imenitno sodeloval pri Borussii? Po besedah Robertovega zastopnika se obeta sprememba klubskega okolja. "Dosegli smo sporazum s klubom, po katerem lahko Lewandowski po koncu sezone zapusti Borussio. Dobili smo zanimivo ponudbo, ki zadovoljuje pogoje Dortmunda kot tudi igralca samega. Klub nam je dejal, da lahko Robert v primeru, če bodo te pogoji izpolnjeni, zapusti klub. Zdaj pričakujem, da bosta to zadevo zaključila kluba," je za nemški Bild zatrdil Maik Barthel, ki zastopa enega najbolj "vročih" napadalcev v Evropi. In kdo naj bi bil kupec? Čeprav osrednji liki v tej zgodbi tega niso razkrili, v nemških medijih ni težko razkriti prvega kandidata. To naj bi bil Bayern. Časnik Der Spiegel tako poroča, da naj bi bavarski velikan in verjetni tekmec Borussie v finalu lige prvakov za Lewandowskega plačal 25 milijonov evrov. Če se bo to zgodilo, bo trener Jürgen Klopp doživel še en udarec. Na temeljih mladih zvezdnikov je želel zgraditi močno Borussio, ki bi lahko držala korak tudi z Bayernom (v domačem prvenstvu), po odhodu Götzeja, vedno bolj pa je očitno, da tudi Lewandowskega, pa bo moral pošteno premešati karte, če bo hotel najti novo udarno enajsterico, ki bo zadržala napadalni slog Borussie.

Ne spreglejte