Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 11. 2015,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bayern München Thomas Müller Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 25. 11. 2015, 9.39

8 let

Leto pred Messijem, dva pred Ronaldom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nemški reprezentant in napadalec Bayerna Thomas Müller je postal najmlajši nogometaš v zgodovini lige prvakov, ki je sodeloval pri 50 zmagah. Vse je dosegel z bavarskim velikanom.

Nemški zvezdnik Thomas Müller je postavil nov mejnik v zgodovini najmočnejšega nogometnega tekmovanja. V ligi prvakov je pozdravil jubilejno 50. zmago malce po 26. rojstnem dnevu in se vpisal v zgodovino. Napadalec Bayerna je v torek pomagal nemškemu prvaku do gladke zmage nad Olympiakosom (4:0), na srečanju v Münchnu pa je zatresel mrežo grških prvakov. V polno je zadel v 20. minuti in vodstvo vodilnega bundesligaša povišal na 3:0.

Nogometni otrok Bayerna je dvoboj proti moštvu iz Pireja odigral pri 26 letih, dveh mesecih in 11 dneh. Ko sta 50. zmago v ligi prvakov dočakala ''večna tekmeca'' Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, sta bila občutno starejša. Argentinec je dopolnil 27 let, štiri mesece in 12 dni, Portugalec pa je bil star 28 let in točno en mesec.

Müller je po zmagi z Olympiakosom popravil tudi prejšnji nemški rekord, pod katerega je bil podpisan Bastian Schweinsteiger. Ko je pozdravil 50. zmago v ligi prvakov, je bil star 29 let, tri mesece in štiri dni.

Bayern izenačil rekordni niz

Bavarski nogometni ponos je proti Olympiakosu izenačil rekordni zmagovalni niz na domačem igrišču. Po porazu v polfinalu lige prvakov, ko je v Münchnu v sezoni 2013/14 ostal brez goriva proti madridskemu Realu (0:4), je Bayern dobil vseh devet zaporednih domačih tekem.

S tem je izenačil klubski rekord, dosežen med septembrom 2011 in decembrom 2012. Bayern bo naslednjo domačo tekmo v ligi prvakov odigral prihodnje leto. To bo povratno srečanje osmine finala, saj si je že zagotovil prvo mesto v skupini.

Bayern je proti grškemu prvaku odigral jubilejno stoto domačo tekmo v ligi prvakov.

Ne spreglejte