Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 6. 2017,
18.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

prestop Bruma

Sreda, 14. 6. 2017, 18.06

6 let, 7 mesecev

Je Bayern za Tolissa plačal rekordno vsoto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Corentin Tolliso | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po treh domačih igralcih si je nemški nogometni prvak Bayern priskrbel tudi prvo tujo okrepitev. Ta prihaja iz Francije, natančneje iz Lyona, petletno pogodbo z Bavarci je podpisal 22-letni zvezni igralec Corentin Tolliso, ki je marca lani že debitiral za francosko reprezentanco.

Višine odškodnine niso sporočili, nemški mediji pa namigujejo, da so Nemci Francozom plačali okoli 40 milijonov evrov, toliko so leta 2012 zapravili za nakup Španca Javija Martineza, ki je doslej rekorder kluba po višini odškodnine.

"Tolliso je bila želja igralcev in našega trenerja," je dejal direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Leipzig podpisal z Brumo za 12 milijonov

Nemški nogometni podprvak RB Leipzig podpisal petletno pogodbo z dosedanjim igralcem Galatasaraya Juwelom Brumo, za katerega bo plačal 12 milijonov evrov odškodnine.

Dvaindvajsetletni igralec je bil rojen v Gvineji Bisao, vendar se je že v rani mladinski preselil na portugalsko in je bil portugalski reprezentant do 21 let. | Foto: Reuters Dvaindvajsetletni igralec je bil rojen v Gvineji Bisao, vendar se je že v rani mladinski preselil na portugalsko in je bil portugalski reprezentant do 21 let. Foto: Reuters

To je bil četrti podpis pogodb z novinci Leipziga, ki je bil veliko presenečenje minule sezone, ko je svoj krstni nastop v Bundesligi končal na drugem mestu. Pred tem so rdeči biki sklenili dogovore z Ibrahimom Konatejem ter vratarjema Yvonom Mvogo in Philipppm Köhnom.

Mehiški reprezentant Moreno v Romo

Mehiški nogometni reprezentant Hector Moreno je novi član italijanskega podprvaka Rome. Centralni branilec, ki je v reprezentanci zbral 79 nastopov, je prestopil iz PSV Eindhovna, po poročanju italijanskih medijev je Roma zanj plačala 5,7 milijona evrov, podpisal pa je štiriletno pogodbo.

"To je pomemben korak v moji karieri. Resnično upam, da v Romo nisem prišel sedeti na klopi, ampak igrati. Vem, da se bom moral za to potruditi, konkurenca je huda, a verjamem vase. Upam, da bom lahko pokazal svojo kakovost in pri tem pomagal tudi ekipi," je ob podpisu pogodbe dejal 29-letni Mehičan, ki bo v naslednjih dneh z Mehiko igral na pokalu konfederacij v Rusiji.

Ne spreglejte