Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
22.50

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Natisni članek

Boštjan Cesar Robert Berić Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Valter Birsa Dino Martinović Antonio Delamea Mlinar Matjaž Kek

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 22.50

4 leta, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slovenec v Nemčiji padel v nemilost trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

1

Bliža se 26. marec, ko bo Slovenija gostovala na Škotskem in nadaljevala kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Selektor Srečko Katanec je te dni zato še toliko bolj pozoren na nogometaše, ki igrajo v tujini. Kako se je tokrat izkazal Matjaž Kek? Z Rijeko je na Hrvaškem nadaljeval sanjski niz.

Matjaž Kek je z Rijeko zmagal še na četrti tekmi v letošnjem letu. V tej sezoni še sploh ne pozna poraza. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je z Rijeko zmagal še na četrti tekmi v letošnjem letu. V tej sezoni še sploh ne pozna poraza. Foto: Vid Ponikvar

Matjaž Kek je z Rijeko zmagal še četrtič zapored v letošnjem letu. Na Reki je gostil zagrebško Lokomotivo in pred tekmo prejel slabo novico, Dinamo je odpravil Inter Zaprešić in se Rečanom približal na tri točke, za nameček je v drugem polčasu tudi zaostajal, a nato prišel do preobrata, nove zmage in na vrhu lestvice ohranil prednost šestih točk pred serijskim prvakom Dinamom. Rečani so tako še naprej na dobri poti, da osvojijo sploh prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

Vrhunci srečanja na Reki:

Do zmage z 2:1 in novih treh točk sta Rijeko popeljala Filip Bradarić, ki je v 41. minuti zadel za 1:1 in izničil prednost, do katere so gostje prišli šest minut pred tem, in Avstrijec Alexander Gorgon, ki je v 57. minuti zadel za 2:1.

Rijeka tudi po 29. tekmi v vseh tekmovanjih v tej sezoni ne pozna poraza. Med tednom je Rijeka zmagala tudi na prvi tekmi polfinala pokalnega tekmovanja.

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: v četrtek si je v španskem prvenstvu v gosteh pri Deportivu La Coruni privoščil veliko napako, ki je botrovala temu, da Atletico na štadionu Riazor ni zmagal. Tokrat, Atletico je v nedeljo v španskem prvenstvu doma s 3:0 odpravil Valencio, je lahko veliko bolj zadovoljen. Madridčani so zlahka zmagali, sam je mrežo ohranil nedotaknjeno in klubu pomagal osvojiti pomembne tri točke v boju za ligo prvakov.

Jan Oblak je tokrat lahko zadovoljen. Mrežo je ohranil nedotaknjeno in Atleticu pomagal do zmage. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak je tokrat lahko zadovoljen. Mrežo je ohranil nedotaknjeno in Atleticu pomagal do zmage. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vid Belec: v drugi italijanski ligi je v soboto s Carpijem doma z 1:0 zmagal proti Spezii. Spet je branil vso tekmo.

Jan Koprivec: Anorthosis je v prvi ciprski ligi v nedeljo brez zadetkov remiziral z Apollonom. Do točke je pomagal tudi Primorec.

Branilci:

Boštjan Cesar: Chievo je v italijanski prvi ligi v soboto izgubil na San Siru pri Milanu (1:3). Kapetan slovenske reprezentance je odigral vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumeni karton.

Bojan Jokić: izkušeni slovenski branilec je sklenil dogovor z ruskim prvoligaškim klubom Ufa. Rusko prvenstvo se je nadaljevalo ta konec tedna. Ufa, ki je prezimila na osmem mestu, je v nedeljo zmagala z 1:0 v gosteh pri Tereku. Žal brez pomoči Kranjčana, ki je vso tekmo presedel na klopi. Izkušeni reprezentant tako na nov klubski nastop čaka že devet mesecev. Nazadnje je igral, ko je bil kot član Villarreala posojen v angleški Nottingham Forest in je zanj 7. maja lani nastopil na tekmi angleške druge lige.

Boban Jović: Bursaspor je v soboto doma z 2:1 premagal Gaziantepspor, potem ko je do točk prišel z golom v 94. minuti. Tudi s pomočjo slovenskega bočnega branilca, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Miha Mevlja: Rostov je bil v prvi ruski ligi na delu že v petek in v gosteh pri Tomu Tomsku zmagal kar s 6:0. Primorski branilec je igral vso tekmo.

Antonio Mlinar Delamea je postal prvi Slovenec, ki je zaigral v severnoameriški ligi MLS. | Foto: Antonio Mlinar Delamea je postal prvi Slovenec, ki je zaigral v severnoameriški ligi MLS.

Antonio Mlinar Delamea: začela se je nova sezona severnoameriške profesionalne lige MLS, v kateri smo dočakali zgodovinski prvi nastop slovenskega nogometaša v tem tekmovanju. Nekdanji kapetan Olimpije je z New England Revolutionom gostoval pri ekipi Colorado Rapids in ostal brez točk (0:1). Slovenski branilec je na štadionu Dick's Sporting Goods Park odigral vso tekmo.

Po tekmi je trener delo, ki sta ga opravila skupaj s še enim novincem v obrambi, Benjaminom Angouo iz Slonokoščene obale, pohvalil. "Branilca sta igrala dobro in dobro opravila svojo nalogo. Dobro sta sodelovala, zato se lahko naslednjih tekem že veselimo," je Delameo Mlinarja pohvalil Jay Heaps.

"Škoda, da smo izgubili. Moj debi ni bil najboljši, saj smo ostali praznih rok, a verjamem in vem, da smo sposobni pokazati veliko več in v naslednjih tednih tudi bomo," je po tekmi dejal 25-letni nekdanji kapetan Olimpije.

Naslednjič bo v ZDA na delu naslednjo soboto, ko bo prvič nastopil pred domačimi navijači. New England Revolution bodo v Massachusettsu gostili Orlando City, pri katerem igra nekdanji najboljši nogometaš leta na svetu, nekdanji as Milana in madridskega Reala Kaka.

Miral Samardžić: Akhisar Belediyespor je v prvi turški ligi v ponedeljek izgubil proti Genclerbirligiju (0:2). Jeseničan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Gregor Sikošek: z drugouvrščenim Brondbyjem je v nedeljo v prvi danski ligi pred domačimi navijači z 2:3 izgubil proti Nordsjaellandu. Nekdanji član Kopra tekme ne bo pomnil po dobrem, saj je bil v 81. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid, izključen zaradi drugega rumenega kartona.

Nejc Skubic: s Konyasporom je v turški prvi ligi v nedeljo z 1:0 zmagal v gosteh pri Adanasporju. Igral je vso tekmo.

Aljaž Struna: v drugi italijanski ligi je v soboto s Carpijem doma z 1:0 zmagal proti Spezii. Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.

Dejan Trajkovski: Twente je v prvi nizozemski ligi v soboto premagal Willem II z 2:1. Vso tekmo je sedel na klopi za rezervne igralce.

Kevin Kampl je sklonjene glave zapustil Dortmund, kjer je igral pred časom. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je sklonjene glave zapustil Dortmund, kjer je igral pred časom. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: Primorec, ki je v zelo dobri formi in je v italijanskem prvenstvu prispeval pet zadetkov in sedem podaj, je v soboto gostoval pri nekdanjemu klubu. Chievo je na San Siru izgubil z 1:3. Birsa je odigral od prve do zadnje minute.

Matic Črnic: Rijeka je v soboto v hrvaškem prvenstvu nadaljevala zmagoviti niz. Z 2:1 je doma odpravila zagrebško Lokomotivo, a nekdanji član Domžal in Maribora ni igral. Ni ga bilo niti na klopi Rečanov.

Josip Iličić: Fiorentina je v italijanskem prvenstvu v nedeljo gostovala pri Atalanti in remizirala brez zadetkov. Kranjčan je bil na igrišču 81 minut.

Kevin Kampl: z Bayerjem je v soboto v nemškem prvenstvu gostoval pri svojem nekdanjem klubu Borussii Dortmund in doživel polom. S soigralci, na igrišču je bil vso tekmo, je izgubil z 2:6. Bayer je doživel še tretji poraz v zadnjih petih prvenstvenih krogih in je daleč od mest, ki vodijo v Evropo.

Josip Iličić se je z Atalanto svojega dobrega prijatelja Jasmina Kurtića razšel brez zadetkov. | Foto: Getty Images Josip Iličić se je z Atalanto svojega dobrega prijatelja Jasmina Kurtića razšel brez zadetkov. Foto: Getty Images

Jasmin Kurtić: Atalanta je bila po štirih zaporednih zmagah v nedeljo večji del tekme v italijanskem prvenstvu boljša tudi od Fiorentine, a ni našla poti do njene mreže. Tekma v Bergamu se je končala z remijem 0:0. Belokranjec je igral 69 minut.

Rene Krhin: čeprav naj bi okreval po poškodbi, ga ni bilo v ekipi Granade, ki je v soboto v španskem prvenstvu izgubila z 0:1 v gosteh pri Leganesu.

Nik Omladič: četrtouvrščeni Eintracht Braunschweig je v ponedeljek zvečer v derbiju 23. kroga druge nemške lige remiziral z vodilnim Stuttgartom (1:1), slovenski reprezentant, ki je v zadnjem času v slabši formi, pa ni kandidiral za tekmo. Zadnjič je dres Eintrachta nosil pred tremi tedni, nato pa je padel v nemilost trenerja Torstena Lieberknechta. V nemških medijih je bilo zaslediti podatek, da je 27-letni Slovenec nedavno zavrnil podaljšanje pogodbe z Eintrachtom. Pogodbeno je z nemškim drugoligaškim klubom vezan le še do konca te sezone. 

Benjamin Verbič: Köbenhavn je v danskem prvenstvu v nedeljo doma s 5:0 zmagal proti Horsensu. Žal brez pomoči slovenskega reprezentanta, ki je poškodovan.

Miha Zajc: Empoli je v nedeljo v italijanskem prvenstvu doma izgubil proti Genoi z 0:2. Nekdanji član Olimpije je bil na klopi za rezerve in ni dobil priložnosti za igro.

Robert Berić je s St. Etiennom na Korziki osvojil točko. | Foto: Reuters Robert Berić je s St. Etiennom na Korziki osvojil točko. Foto: Reuters

Napadalci:

Robert Berić: Krčan, ki se je vrnil po poškodbi, je s Saint Etiennom v soboto gostoval na Korziki. Srečanje z Bastio se je končalo brez zadetkov, slovenski napadalec pa je odigral vso tekmo.

Roman Bezjak: Rijeka je v soboto v hrvaškem prvenstvu nadaljevala zmagoviti niz. Z 2:1 je doma odpravila zagrebško Lokomotivo. Povratnik na Reko je tudi tokrat na igrišče prišel s klopi. Na zelenico je vstopil v 66. minuti, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Andraž Šporar: po enem mesecu je spet zaigral in dobil priložnost pri remiju Basla v prvi švicarski ligi v gosteh pri Vaduzu z 1:1. Na igrišče je vstopil v 64. minuti, ko je bil na semaforju že končni izid.

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za lanski novembrski tekmi proti Malti in Poljski, ter Kevin Kampl, Roman Bezjak, Robert Berić in Aljaž Struna, ki jih nazadnje sicer ni bilo zraven zaradi poškodb in kazni, a so v zadnjem obdobju standardni reprezentanti.

Preostali slovenski nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Newcastle United 1:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Barnsley 2:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Newcastle United) Anglija, 2. liga Huddersfield Town : Newcastle United 1:3 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Admira Mödling 1:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Wacker Innsbruck 3:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi. 
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Wacker Innsbruck 3:1 Igral je vso tekmo in v 31. minuti z enajstih metrov zadel za vodstvo gostov z 1:0. V prvem polčasu je prejel tudi rumeni karton.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Anderlecht 3:2 Odigral je vso tekmo.
Nicolas Rajsel (Union St. Gilloise) Belgija, 2. liga Nima tekme.  
Dino Martinović (Lokomotiva Plovdiv) Bolgarija, 1. liga Lokomotiva Plovdiv : Lokomotiva Gornja Orjahovica 2:1 Igral je vso tekmo in dosegel oba gola za svojo ekipo. Najprej je v 7. minuti zadel za 1:0, potem še v 74. minuti za 2:1.
Marko Jakolić (Montana) Bolgarija, 1. liga Montana : Dunav 2010 1:2 Igral je vseh 90 minut.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Nea Salamis : Karmiotissa 1:2 Igral je vseh 90 minut.
Erik Janža (Viktoria Plzen) Češka, 1. liga Slavija Praga : Viktoria Plzen 1:0 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Filip Valenčič (PS Kemi) Finska, 1. liga Ni tekme.  
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Caen : Angers 2:3 Ni igral, ostal je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 2:0 Igral je 90 minut.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Istra : Slaven Belupo 0:0 Igral je 90 minut.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Torino : Palermo 3:1 Igral je vseh 90 minut.
Samir Handanović (Inter Milan) Italija, 1. liga Cagliari : Inter 1:5 Igral je vseh 90 minut.
Jan Mlakar (Fiorentina) Italija, 1. liga Atalanta : Fiorentina 0:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Crotone : Sassuolo 0:0 Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Frosinone : Cittadella 1:1 Odigral je vso tekmo in v 83. minuti prejel rumeni karton.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Spezia 1:0 Igral je 90 minut.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Tokyo : Omiya Ardija 2:0 Igral je 90 minut.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Cerezo Osaka 3:1 Igral je od 86. minute. Ko je prišel na igrišče, je že bilo 3:1.
Matic Maruško (Kaisar) Kazahstan, 1. liga Prvenstvo se bo začelo 8. marca.  
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Tarxien Rainbows : Birkirkara 0:1 V igro je vstopil v 85. minuti.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews : Floriana 0:0 Odigral je vso tekmo.
Martin Milec (Roda) Nizozemska, 1. liga PSV Eindhoven : Roda 4:0 Ni kandidiral za tekmo.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : Bayern München 0:3 Igral je od 56. minute. Ko je prišel na igrišče, je bilo 0:2.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Greuther Fürth : Nürnberg 1:0 Igral je vseh 90 minut.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Greuther Fürth : Nürnberg 1:0 Igral je od 22. minute. Ko je prišel na igrišče, je bilo 0:0.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga Holstein Kiel : Paderborn 2:1 Igral je od 60. minute. Ko je prišel na igrišče, je že bilo 2:1.
Slobodan Vuk (Tromso) Norveška, 1. liga Prvenstvo se bo nadaljevalo 1. aprila.  
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Wisla Krakov 1:2 Odigral je vso tekmo.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Wisla Krakov 1:2 V igro je vstopil v 76. minuti.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 2. liga Gornik Zabrze : Tychy 71 1:0 Igral je vso tekmo.
Dejan Djermanović (Miedž Legnica) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Miedž Legnica 2:1 Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Wisla Pulawy 0:1 Odigral je vso tekmo.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Miedž Legnica 2:1 Odigral je vso tekmo.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Vitoria Guimaraes 1:1 Ni kandidiral za tekmo.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : Amkar Perm 1:0 Igral je vseh 90 minut.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 1. liga Orenburg : Arsenal Tula 3:0 Igral je od 78. minute. Ko je prišel na igrišče, je že bilo 3:0.
Aljaž Krefl (Spartak Subotica) Srbija, 1. liga Spartak Subotica : Čukarički 0:1 Igral je vso tekmo.
Andraž Struna (Hearts) Škotska, 1. liga Hearts : Hamilton 0:1 Igral je vseh 90 minut in prejel rumeni karton.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Lugano : Lausanne Sport 2:1 Odigral je vso tekmo.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Zürich : Chiasso 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Neuchatel Xamax : Schaffhausen 0:2 Odigral je vso tekmo.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Bešiktaš : Rizespor 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Galatasaray 2:3 Branil je vso tekmo.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Trabzonspor : Karabükspor 1:0 Igral je od 74. minute. Ko je prišel na igrišče, je že bilo 1:0.
Rajko Rotman (Kayserispor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Kasimpasa 2:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Etien Velikonja (Genclerbirligi) Turčija, 1. liga Genclerbirligi : Aksihar Belediyespor 2:0 Ni kandidiral za tekmo.
Dejan Kelhar (Sivasspor) Turčija, 2. liga Altinordu : Sivasspor 0:0 Ni kandidiral za tekmo.
Miha Goropevšek (Volin Luck) Ukrajina, 1. liga Volin Luck : Šahtar Doneck 0:1 Igral je od 68. minute. Ko je prišel na igrišče, je že bilo 0:1.
Ne spreglejte