Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
10.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

zimski prestopni rok PSG Zenit St. Peterburg Leandro Paredes Jaroslav Rakicki Šahtar Doneck Miha Mevlja

Torek, 29. 1. 2019, 10.47

5 let, 2 meseca

Leandro Paredes iz Zenita v Pariz

PSG kupil Argentinca in poskrbel za drugi največji zimski nakup

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Leandro Paredes | Leandro Paredes zapušča Zenit, kjer si je delil slačilnico s slovenskim reprezentantom Miho Mevljo. | Foto Reuters

Leandro Paredes zapušča Zenit, kjer si je delil slačilnico s slovenskim reprezentantom Miho Mevljo.

Foto: Reuters

Francoski nogometni prvak PSG je potrdil prihod argentinskega vezista Leandra Paredesa, ki je s Parižani podpisal pogodbo do 30. junija 2023 in poskrbel za enega vrhuncev letošnjega zimskega prestopnega roka. Zdaj že nekdanji član ruskega Zenita naj bi PSG stal 47 milijonov evrov, uradne višine odškodnine pa francoski in ruski klub nista razkrila.

Petindvajsetletni Leandro Paredes je otrok Boce Juniors, kjer je tudi začel člansko kariero. Leta 2014 se je preselil v Italijo, kjer je igral za Chievo, Romo in Empoli, od 1. julija 2017 pa je bil član Zenita, kjer je bil soigralec slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje.

"Zelo sem ponosen, da sem postal član PSG. Po izkušnjah v Italiji in Rusiji imam izvrstno priložnost, da odkrijem novo prvenstvo in ob tem nosim dres enega najprestižnejših klubov na svetu. Hvala predsedniku in trenerju za zaupanje. Vsi se zavedamo športnih dimenzij kluba. Tudi sam imam visoke ambicije in bom storil vse, da upravičim pričakovanja kluba. Veselim se strastnega vzdušja na Parku princev," je povedal Paredes, ki bo nosil dres s številko osem.

Drugi najvišji po Pulisicu

PSG je tako poskrbel za drugi najvišji letošnji prestop. Pod prvega se je podpisal Chelsea, ki je Borussii Dortmund za ameriškega reprezentanta hrvaških korenin Christiana Pulisica odštel 64 milijonov evrov. 

Prestop, ki je dvignil veliko prahu

Trgoval je tudi Zenit in za 10 milijonov evrov pripeljal 29-letnega Ukrajinca Jaroslava Rakickega, ki je pred tem nosil deset let dres Šahtarja iz Donecka. Zenit je v Rusiji prezimil na prvem mestu, v ligi Europa pa se je uvrstil v izločilni del tekmovanja. Spomladi mu bo pomagal tudi Ukrajinec, ki je z Zenitom sklenil pogodbo do konca sezone 2022/23.

Odločitev, da bo nadaljeval kariero v Rusiji, je v Ukrajini zaradi političnih in vojnih napetosti s sosedo dvignila veliko prahu. "Zapustil sem vrhunsko moštvo in se pridružil še enemu vrhunskemu moštvu. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom pomagal klubu do zmag," je dejal ukrajinski reprezentant, ki se ni želel spuščati v debate s številnimi navijači, nezadovoljnimi zaradi njegovega odhoda v St. Peterburg.

Medhi Benatia
Sportal Juventus izgubil afriškega zvezdnika, ki se seli v bogato deželo
Neymar
Sportal Je Neymar že končal sezono? #video
Gonzalo Higuain
Sportal Argentinec na Otok, v Milano pa Piatek za 35 milijonov evrov
Ne spreglejte