Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 5. 2012,
7.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Bayern München Chelsea Frank Lampard Didier Drogba

Nedelja, 20. 5. 2012, 7.24

8 let

Lampard časti Drogbaja, Drogba pa Čecha

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V taboru Chelseaja je bilo po evropskem prvencu veselo. Romanu Abramoviču, tudi nekaterim "veteranom", se je odvalil kamen od srca. "Zaslužili smo si pomoč sreče," so izjavljali v en glas.

Londončani so bili v finalu lige prvakov kar trikrat v podrejenem in navidez izgubljenem položaju, a so se znali vrniti, na koncu pa še osvojiti evropski naslov. ''Nismo se predali vse do konca. Ta ekipa je izjemna. Kot da bi nam bilo usojeno, da bomo prvaki,'' je za postajo ITV dejal Didier Drogba, strelec izenačujočega zadetka Chelseaja v 88. minuti. Zmago in evropski naslov je posvetil vsem nekdanjim trenerjem in soigralcem, s katerimi je sodeloval v bogati karieri. Kmalu pa bi se lahko iz junaka prelevil v bedaka, saj je na začetku prvega podaljška zakrivil prekršek za 11-metrovko. Podobno je storil tudi na tekmi v Barceloni,a sta tako Lionel Messi kot Arjen Robben dokazala, da se v tako pomembnih trenutkih šibijo kolena tudi največjim asom. Drogbaja je z ubranjenim strelom iz godlje rešil vratar Petr Čeh. ''Ko imaš takšnega vratarja, lahko s pridoma verjameš v uspeh,'' poudarja napadalec iz Slonokoščene obale.

Lampard: Drogba nas je rešil iz groznega položaja

Če je Drogba pohvalil Čecha, pa je strelca odločilne 11-metrovke pri loteriji strelov z bele točke izpostavil ''začasni'' kapetan Frank Lampard. Zaradi kaznovanega Johna Terryja je na Bavarskem vodil soigralce s kapetanskim trakom in moral razočarati strica Harryja Redknappa, ki se je s Tottenhamom obrisal pod nosom za nastop v ligi prvakov. ''Evropski naslov mi pomeni vse. Ogromno let smo se trudili, da bi ga osvojili in si dolgo prizadevali, zdaj ga imamo. Še sedaj ne morem verjeti. Če bi šteli zapravljene priložnosti, bi po vseh zakonih morali izgubiti tekmo. A naša želja po vrnitvi je bila neverjetna. Nismo igrali najboljše, a nas je iz groznega položaja rešil Drogba. On je naš junak, brez njega ne bi bili na vrhu, saj dosega zadetke na največjih tekmah. Rad bi, da ostane pri nas,'' je bil poln hvale na račun izkušenega temnopoltega soigralca v konici napada. Nekaj podobnega – o doseganju zadetkov na največjih tekmah – verjetno ne bi mogli dejati za Arjena Robbena ... Chelseaju je do zmage pomagala tudi sreča, znova se je tresel tudi okvir Čechovih vrat. ''Če hočeš postati evropski prvak, preprosto potrebuješ srečo. Mi smo si jo zaslužili,'' je še dejal angleški reprezentant.

Di Matteo: Zadetek Drogbaja je plod celotne ekipe

Trener Roberto di Matteo, še vedno ni znano, ali se bo lastnik Abramovič po evropskem naslovu ''zmehčal'' in italijanskemu strategu ponudil podaljšanje sodelovanja, je označil srečanje kot zelo stresno. ''Čeprav nismo zaigrali v popolni sestavi in imeli nekaj poškodovanih igralcev, ter igrali 120 minut z igralci, ki niso igrali tudi po nekaj tednov, so v naš prid odločili strast, ponos in odločenost igralcev, da se vrnejo domov z lovoriko,'' je povedal nekdanji nogometaš Chelseaja, ki je moral obetavno kariero zaradi poškodbe prekiniti pri 32 letih. Priznal je, da se je za bolj zaprto taktično usmeritev odločil zaradi tega, ker mu ta način ustreza in je bil z njim bližje uspehu. O zadetku Drogbaja ''tik pred zdajci'' je dejal: ''On je dosegel zadetek, ki pa je plod celotne ekipe. Obramba, zvezna vrsta ... Vsi so bili odlični. Zdaj nas čaka velika zabava, potem pa bomo videli,'' je Sky Sportsu deloma odgovoril na vprašanje, ali ostaja v Stamford Bridgu tudi prihodnjo sezono.

Ne spreglejte