Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
12. 9. 2015,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ND Gorica NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić Miran Srebrnič

Sobota, 12. 9. 2015, 22.54

8 let

Krunoslav Jurčić: Nočem biti prepotenten, ampak …

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvat Krunoslav Jurčić je na klopi Maribora debitiral z odliko, z visoko zmago na prvenstvenem derbiju v Novi Gorici, kjer je prekinil niz sedmih zaporednih zmag Gorice in jo premagal s 4:1.

"Zelo suvereno smo v gosteh premagali do tega kroga vodilno moštvo na lestvici, kar je sijajno. Tako zame kot tudi za nogometaše, da si povrnejo samozavest po slabših rezultatih, ki so jih dosegali v zadnjem času. To je sporočilo navijačem, ki so bili tudi tokrat z nami, naj nas še naprej maksimalno spodbujajo tako doma kot v gosteh. Način nogometa, ki ga igramo, potrebuje spodbudo s tribun. Verjamem v odlično vzdušje na naslednji domači tekmi v Ljudskem vrtu," je bil po tekmi zadovoljen Krunoslav Jurčić. Izkušeni hrvaški trener, ki je bil tokrat na delu sploh prvič po več kot dveh letih, kolikor je minilo, odkar je zapustil klop zagrebškega Dinama.

Debi na klopi Maribora, na kateri je nasledil Anteja Šimundžo, je opravil z odliko. Čeprav na začetku derbija v Novi Gorici, ko so domači zadeli za vodstvo z 1:0, ni kazalo, da bo tako.

"Ni ugodno, ko ekipa, ki ima že tako načeto samozavest, takoj na začetku tekme prejme gol, a moja ekipa je ob zaostanku pokazala, da ima karakter. Fantje so hitro prišli do preobrata in vodstva. Zaradi tega je zmaga slajša. Zato je še pomembnejša," je povedal 45-letni trener, za katerega je mariborska izkušnja prva trenerska v tujini.

Zelo zadovoljen je, kako so ga sprejeli Slovenci

S tem, kar je doživel v dveh tednih, kolikor je minilo od selitve v Ljudski vrt, je zelo zadovoljen. "Slovenski nogomet dobro poznam, saj sem s hrvaškimi ekipami, ki sem jih vodil, velikokrat igral proti slovenskim klubom. Tako na tekmovalnih kot na prijateljskih tekmah, zato poznam večino igralcev iz boljših klubov. Imam ogromno informacij. Ne mislim, da me kaj lahko preseneti," je povedal najprej trener, ki je prekinil niz tekem Maribora brez zmage, ki je trajal tri tekme.

"S tem, kako ste me sprejeli v Sloveniji, sem zelo zadovoljen. Predvsem z ljudmi v klubu in nogometaši, ki so sprejeli moj način dela. Ko igralci vidijo, da to, kar jim skuša v glavo vcepiti njihov trener, prinaša zmage, ta skoči na konja," je z zanimivo razlago postregel Jurčić, ki zdaj z Mariborom za prvim mestom, na njem je Olimpija, zaostaja za sedem točk, a se s tem ne ubada preveč.

Ne želi zveneti prepotentno, ampak …

"Ne bi se rad ukvarjal s konkurenti, zanima me predvsem moja ekipa. Pomembno je, da gledamo nase. Če bomo igrali dobro, potem bo vse prišlo na svoje mesto," je odvrnil, a bil, ko je beseda nanesla na boj za naslov prvaka, veliko bolj konkreten.

"Ne bi rad zvenel prepotentno, saj sem to omenil že nekajkrat, a dejstvo je, da v Maribor nisem prišel zato, da bi bil drugi, tretji ali četrti. Želim biti prvak. Prišel sem po naslov. Pa to ne pomeni, da sem prepotenten," je bil za konec jasen trener, ki se lahko pohvali tudi z bogato nogometno kariero. Med drugim je igral za Hrvaško na svetovnem prvenstvu leta 1998 v Franciji, kjer je skupaj s soigralci osvojil bron.

Fantom nima česa očitati

Nekoliko manj zadovoljen, a še zdaleč ne potrt, je bil po derbiju v Novi Gorici trener Gorice. "Maribor je zasluženo zmagal. Tekmo smo odlično začeli in prišli do vodstva, a smo potem precej naivno prejeli gol. Pri vodstvu Maribora z 2:1 smo imeli dve priložnosti. Če bi zadeli, bi se lahko derbi razpletel drugače, tako pa so gostje v nadaljevanju tekme izkoristili prostor, ki smo jim ga v želji po zadetku prepustili, in visoko zmagali," je mirno razlagal Miran Srebrnič, ki je prekinil niz sedmih zaporednih zmag.

"Fantom nimam česa očitati. Videti je bilo, da so hoteli, a so na Maribor žal naleteli v najbolj neprimernem trenutku. Izgubili smo, a to še zdaleč ni tragično," je povedal Srebrnič, ki je kljub visokemu porazu našel razlog za zadovoljstvo. Razveselil ga je pogled na tribune štadiona Gorice, na katerih se je zbralo krepko čez dva tisoč navijačev.

Toliko gledalcev v Novi Gorici ne pomni

"To je dokaz, da delamo dobro in predstavlja veliko zadovoljstvo. Kaj takega smo pogrešali že več kot desetletje. Toliko gledalcev na tekmi v Novi Gorici ne pomnim. Upam, da jih nismo razočarali, saj realno Gorica še ni kos najboljšim ekipam v ligi. Verjamem, da se jih bo veliko zbralo tudi na naslednji domači tekmi," je zaključil trener Gorice, ki ga jo že naslednji teden na istem prizorišču čaka nov derbi. Udarila se bosta prvo in drugouvrščeni. V Novi Gorici bo gostovala vodilna Olimpija.

Ne spreglejte