Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 4. 2017,
18.47

Osveženo pred

6 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Blaž Kramer NK Aluminij NK Radomlje

Nedelja, 30. 4. 2017, 18.47

6 let, 12 mesecev

Poročilo s tekme med Aluminijem in Radomljami

Kramer junak derbija začelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Blaž Kramer | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Aluminija so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 3:1 (3:0).

Kidričani so s pričakovano zmago proti odpisanim Radomljanom na lestvici prehiteli Krčane in se zavihteli na tako želeno osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Večino dela so danes opravili že v prvem polčasu, ko so nerazpoloženi obrambi gostov nasuli vse tri zadetke. Zdaj ima Aluminij na osmem mestu točko prednosti pred Krškim, prednost pa lahko še poveča že v petek, ko bo gostoval prav na stadionu Matije Gubca.

Uvod tekme je bil kar živahen, sodniki so že v uvodnih 15 minutah na obeh straneh razveljavili po en zadetek zaradi prepovedanega položaja, v 12. minuti pa je domačim vendarle uspelo doseči tudi regularen zadetek za vodstvo z 1:0. Tega je s strelom iz kazenskega prostora dosegel Blaž Kramer po podaji Žige Škofleka. V 20. minuti je Aljaž Ivačič ustavil strel Lovra Bizjaka, šest minut zatem pa je spet udarila naveza Kramer - Škoflek. Tokrat je prvi podal z leve strani, Škoflek pa je z glavo zadel za 2:0.

Branilci gostov so bili ob podajah precej nezbrani, tako je bilo tudi v 35. minuti, ko so domači povedli že s 3:0. Takrat je prosti strel z več kot 30 metrov izvedel Milan Kocić, podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je znova povsem osamljeni Kramer z glavo še enkrat premagal Ivačiča.

V uvodu drugega polčasa je za nekaj veselja gostov poskrbel Luka Cerar, ki je v 49. minuti znižal zaostanek z lepim strelom s približno 20 metrov, ko je zadel desni zgornji vrat vratarja Luke Janžekovića. Po bolj ali manj umirjenem nadaljevanju so prvi do nove priložnosti spet prišli Radomljani, ko je v 68. minuti Marko Nunić z glavo streljal malce previsoko. Tudi sicer so domači posest prepustili gostom, ki pa niso bili posebej nevarni.

V 76. minuti pa je na drugi strani vendarle po desni prodrl Škoflek, prišel v kazenski prostor pred Ivačiča, ki pa je na koncu zaustavil strel domačega nogometaša. Tudi v naslednjih minutah so bili znova konkretnejši domači, prišli še do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Predvsem Bizjak je imel v 90. minuti priložnost za 4:1, toda zgrešil je prazna vrata, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je žogo poslal še čez vrata gostov.

Aluminij bo v 32. krogu v petek gostoval v Krškem, Kalcer pa bo dan pozneje v domačem športnem parku (doslej so igrali v Domžalah, kjer pa bodo začeli prenovo igrišča) gostil Celje.

Aluminij : Kalcer Radomlje 3:1 (3:0)

Športni park, gledalcev 300, sodniki: Jug (Tolmin), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).
Strelci: 1:0 Kramer (12.), 2:0 Škoflek (26.), 3:0 Kramer (35.), 3:1 Cerar (49.).
Aluminij: Janžeković, Damiš, Turkalj, Kocić, Muminović, Kramer (od 74. Mesec), Mensah (od 78. Petrović), Vrbanec (od 66. Tahiraj), Škoflek, Vezjak, Bizjak.
Kalcer: Ivačič, Jazbec, Karamatić, Marinšek (od 46. Primc), Balić (od 57. Nunić), Hlede, Jugovar, Janković, Kovjenić (od 46. Rokavec), Cerar, Šipek.
Rumeni kartoni: Jazbec, Kovjenić, Cerar.
Rdeči karton: /.
Ne spreglejte