Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
28. 5. 2015,
16.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Lionel Messi Lionel Messi Barcelona Juventus finale Berlin

Četrtek, 28. 5. 2015, 16.33

8 let, 3 mesece

Kralj Leo želi nazaj svojo krono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Finale evropske lige je za nami, še drugič zapored je bila za prvaka okronana Sevilla, zdaj se je začelo odštevanje do finala lige prvakov, v katerem si bo krono poskušal spet nadeti Lionel Messi.

Še devet dni nas loči od velikega vrhunca nogometnega leta 2015. Vsaj dogajanje na igrišču upoštevajoč – petkov izbor predsednika krovne svetovne nogometne organizacije in predvsem dogajanje v dneh pred njim, ki je razburkalo svetovno javnost, bi sicer utegnilo ukrasti pozornost. Kakorkoli že, za prave nogometne navijače bo vrhunec letošnjega leta v soboto zvečer. Na Olimpijskem štadionu v Berlinu.

Tam, kjer se je leta 2006 od nogometa neslavno poslovil eden izmed najboljših vseh časov, Francoz Zinedine Zidane, bo poskušal Lionel Messi, še eden, ki spada v isto kategorijo oziroma je po mnenju številnih najboljši, kar smo jih kdaj koli videli na travnatem igrišču, spet stopiti na nogometni prestol. Z Barcelono, ki bi z novim naslovom evropskega prvaka le še potrdila, kar je znano. Da gre za najboljši klub zadnjega obdobja. In – tudi tukaj se mnenja krešejo – morda celo najboljšo ekipo vseh časov.

Bo Barcelona najboljša vseh časov?

Če bi še četrtič po letih 2006, 2009 in 2011 osvojila najpomembnejšo klubsko lovoriko, bi bilo takšnih, ki so prepričani o tem, da gre za res najboljše moštvo, kar smo jih videli, še več. Pri vseh njenih naslovih, tudi pri zdajšnjem pohodu na vrh, seveda, je bil zraven Lionel Messi. Jasno, če bo bil Argentinec ob tem mož odločitve, kar seveda še zdaleč ne bi bilo presenečenje, bi se drastično povečala tudi skupina tistih, ki bi trdili: to je najboljša ekipa vseh časov, v njej igra nesmrtni kralj nogometa. In pika.

Želi končati vladavino Cristiana Ronalda

Še bolj kot to je jasno, da bi si po rasti nizki, a v vsakem drugem pogledu zelo velik nogometaš z zmago proti Juventusu že zagotovil zlato žogo in poskrbel za to, da bo čez več kot pol leta na gala prireditvi v Zürichu voditelj na vrhuncu napetosti izrekel dve besedi: "Lionel Messi!" Po dveh letih, v katerih je kraljeval Cristiano Ronaldo, bi Argentinec po obdobju med letoma 2009 in 2012, ko je nabral rekordne štiri, mejnik dodatno premaknil in še petič prejel najbolj prestižno nogometno nagrado na svetu.

Južnoameriški pokal, na katerem bo z reprezentanco nastopil poleti, v tej zgodbi ne igra pomembnejše vloge. Zato bo Messi, ki se je z Barcelono že veselil naslova državnega prvaka in bo vmes teren za veličastno zmagoslavje poskušal pripraviti še z zmago v finalu kraljevega pokala, prihodnjo nedeljo na misiji "Kralj Leo želi nazaj svojo krono". Po sezoni, v kateri je v vseh tekmovanjih zabil že 56 golov in dodal 30 podaj, bi si uspeh zaslužil.

Ob odgovarjanju na vprašanje bi poslušalci zaspali

Če bo uspešen, bo na vprašanje, s čim vse se lahko pohvali, odgovarjal tako dolgo, da bodo poslušalci ob njegovem naštevanju verjetno kar zaspali. Že zdaj je tako.

Trikrat je bil evropski, dvakrat svetovni klubski, sedemkrat španski, dvakrat evropski in šestkrat španski superpokalni prvak, dvakrat je zmagal tudi v španskem pokalu, bil z reprezentanco olimpijski prvak in svetovni podprvak, štirikrat je bil najboljši nogometaš leta na svetu, enkrat najboljši igralec svetovnega prvenstva, trikrat najboljši strelec in petkrat najboljši igralec španskega prvenstva, zabil je največ golov (91) v koledarskem letu, največ golov v sezoni, je najboljši strelec v zgodovini Barcelone (410) in lige prvakov (77), zabil je največ golov v eni sezoni španske lige (50), dosegel največ golov na eni tekmi lige prvakov (5) …

Ne spreglejte