Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 3. 2014,
23.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor

Sreda, 26. 3. 2014, 23.31

8 let

Kosanović potarnal in stisnil roko Šimundži

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani so na prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije tesno premagali Olimpijo. Odločila je boljša igra vijolic v prvem polčasu, trener Ljubljančanov pa je zelo pogrešal Omladiča in Šporarja.

Trener Olimpije Milorad Kosanović, ki ga je občinstvo med srečanjem večkrat ''nagradilo'' z žvižgi, je po dvoboju športno čestital stanovskemu tekmecu na mariborskem stolčku. Priznal je, da je bil Maribor boljši v prvem polčasu. ''Zmaga Maribora je zaslužena, v prvem polčasu nas je nadigral, takrat je dosegel zadetek. V drugem delu smo začeli igrati tako, kot moja ekipa, ki se počasi dviga in prikazuje vedno boljšo igro, tudi zmore. Začeli smo nadzorovati tekmo, a nismo mogli doseči zadetka. Občinstvo je spremljalo dobro, na določene trenutke kar odlično tekmo,'' je povedal srbski strokovnjak, ki se je v tem letu z Mariborom srečal trikrat in dvakrat potegnil krajšo.

Žalost po porazu v Ljudskem vrtu pa lahko hitro zamenja zadovoljstvo, če bo Olimpija na povratni pokalni tekmi nadoknadila zaostanek in si zagotovila nastop v velikem finalu. ''Ostaja upanje. Čez teden dni lahko v Ljubljani naredimo boljši rezultat. A le, če bom računal na vse napadalce. Žal imamo težavo, da od začetka prvenstva igram brez njih,'' je spomnil, da na srečanju v Ljudskem vrtu ni mogel računati na Nika Omladiča ter Andraža Šporarja.

Vijolice v prvem polčasu razveselile trenerja

Strateg Maribora Ante Šimundža trdno ostaja v igri za dvojno krono. Vijolice so najboljše v prvenstvu, v pokalu pa so si s tesno, a pomembno zmago nad Olimpijo priigrale lepo popotnico pred gostovanjem v Stožicah.

To so priznavali tudi nogometaši Olimpije, ki se zavedajo, da bo težko vijolicam preprečiti, da na povratni tekmi ne bi vsaj enkrat premagale Aleksandra Šelige. V tem primeru bi morali zmaji mrežo Jasmina Handanovića, ki je ostal na prvi polfinalni tekmi nepremagan, zatresti kar trikrat, kar pa bi se lahko izkazalo za previsoko oviro. ''V prvem polčasu smo prikazati igro, ki smo si jo želeli. Naš cilj je bil, da čimprej dosežemo zadetek. Pokazali smo veliko željo, bili zelo dobri v prvem delu, v drugem pa je sledil manjši padec,'' se je zamislil nekdanji napadalec Maribora, ki si tega ni želel, a je v drugem polčasu na igrišču spremljal veliko bolj nevarnega tekmeca.

Če je bila Olimpija v uvodnih 45 minutah nemočna, je v drugem delu nekajkrat zapretila državnim prvakom. A ostalo je pri poizkusih. ''Olimpija se je znašla v nekaterih priložnostih, iz katerih bi lahko dosegla zadetek. Če seštejemo vse skupaj, smo lahko z zmago zelo zadovoljni,'' je poudaril Mariborčan, ki bi lahko z izbranci poskrbel za ubranitev pokalne lovorike. A le, če ne bo ponovil zadnje predstave v Stožicah, ko so vijoličasti izgubili z 0:2. S takšnim rezultatom bi v finale pokalnega tekmovanja napredovala Olimpija.

Ne spreglejte