Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Koper Evropa

Četrtek, 2. 6. 2011, 13.02

8 let

Koprčani v nemirnih vodah priplavali v Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Koprska druščina je izpolnila cilj pred sezono in se uvrstila med najboljše tri ter si priborila Evropo. Kljub vsemu pa ni ostala brez lovorike, saj je v vitrino postavila superpokalno.

Tekmovalna sezona lanskih državnih prvakov je več ali manj minila v znamenju menjave trenerjev in odhoda (11. avgust), prihoda (25. september) ter vnovičnega odhoda (17. marec) Mirana Pavlina, igralca in danes že nekdanjega športnega direktorja Luke Koper, katerega je zamenjal Andrej Poljšak.

Sezono so "kanarčki" začeli z vodenjem Nedžada Okčiča, ki je dirigentsko palico konec septembra preteklega leta moral prepustiti Primožu Glihi. Čeprav so slednjega krasili izvrstni rezultati, pa to očitno ni bilo dovolj za vodstvo edinega obalnega prvoligaša in ljubljanski strokovnjak je tako moral 19. aprila Luki Koper pomahati v slovo. Gliho je na klopi začasno nasledil prav Okčič, 20. maja pa so Koprčani uradno predstavili novega stratega za novo sezono: Vlada Badžima, ki je sicer vodil že zadnje srečanje proti Nafti.

Breme so nosili starejši igralci

Kljub turbulentnim obdobjem pa je koprska druščina dosegla tisto, kar si je želela: uvrstila se je med trojico in v Evropo. Cilj so tako rekoč izpolnili, tekme pa so pokazale, da se v koprskem bazenu nahaja še nekaj sila obetavnih igralcev, o katerih bo v prihodnje bržkone še veliko slišati.

V nedavno končani sezoni so glavno breme nosili starejši igralci, in sicer eden najboljših vratarjev v slovenski eliti, Ermin Hasič, s 13 zadetki prvi strelec Luke Koper – in drugi strelec na slovenski prvoligaški sceni - Milan Osterc, Nebojša Kovačevič, Enes Handanagič in še kdo. Od mlajših igralcev je največ pokazal Aljaž Struna, medtem ko je mladi Miha Blažič dokazal, da se v njem skriva nesporen talent. To, da je pozimi vrste Koprčanov zapustil obetaven Enej Jelenič, je bilo že veliko zapisanega …

In kaj so pokazali igralci, ki so se pozimi preselili med takratne prvake? Z gotovostjo lahko zatrdimo, da razen Konstantina Vassiljeva vidnejšega pečata ni pustil prav nobeden, medtem ko tretji vratar Matko Obradović, še eno novo ime zimskega prestopnega roka, ni mogel pokazati praktično ničesar, saj ni niti enkrat stopil med koprskima vratnicama.

Niso ostali brez lovorike

Kljub temu, da so rumeno-modri prvenstvo končali na tretjem mestu, v pokalu Hervis Slovenije pa so se prebili do polfinala, kjer so jih izločili Mariborčani, pa se od sezone 2010/11 niso poslovili brez lovorike.

Koprska vitrina je namreč 9. julija preteklega leta postala bogatejša še za superpokalno lovoriko, ki so jo dvakratni pokalni prvaki ponosno v zrak dvignili nasploh prvič v zgodovini kluba, po loteriji strelov z bele točke pa so bili uspešnejši od vijoličaste druščine.

Sezone je tako rekoč konec. Po krajšem počitku se bodo "kanarčki", ki jih evropska sezona čaka silno hitro, vnovič sestali 13. junija, s trenerskim dvojcem Badžim - Alen Ščulac, in zaenkrat še neznano igralsko zasedbo.

Ne spreglejte