Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.37

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.37

8 let, 2 meseca

Koprčani dvakrat vodili, a izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Kopra so v 11. krogu Prve Lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 2:3 (0:0).

Dvoboj ekip, ki sta poleg Celjanov v tej sezoni pokazali največ, je več zadovoljstva prinesel državnim prvakom iz Domžal, ki pa so do treh točk na težkem gostovanju v Kopru prišli šele v samem zaključku tekme. Mož odločitve je bil Aljančič, ki je z dvema zadetkoma izbrancem Slaviše Stojanoviča vsaj začasno spet prinesel vodilni položaj v prvenstvu. Na drugi strani so nogometaši Vlada Badžima znova pokazali, da sodijo v vrh, toda napake ožje obrambe so jih stale ugodnejšega izida. Koper je tako po 11 krogih na tretjem mestu.

Derbi kroga je v prvem polčasu postregel z bolj ali manj enakovredno predstavo, napadalneje pa so v tekmo krenili domači. Najprej so že v drugi minuti zapretili prek Jukana, ki je bil sam pred domžalskimi vrati, a sta Nemec in Elsner preprečila zgodnje vodstvo "kanarčkov". Naslednje minute so bile bolj "naklonjene" Domžalčanom. Dvakrat se je v ugodnem položaju za strel znašel Žeželj, a je bil najprej z glavo nenatančen, strel z nogo pa mu je koprski vratar Hasič obranil.

V drugem delu prvega polčasa so vajeti znova prevzeli Koprčani. V 28. minuti je Rajčevičev strel z glavo brez težav ukrotil Nemec, isti igralec je deset minut pozneje po podaji Ibejija spet poskusil z glavo, a je žogo poslal čez okvir vrat, v 44. minuti pa je Viler s strelom s 25 metrov dodobra namučil gostujočega vratarja, ki je žogo vendarle odbil v kot. Prav ob koncu sta si ekipi priigrali še po eno priložnost: pri Domžalah jo je s prostega strela zapravil Zahora, pri Kopru pa Mejač. Že v 32. minuti pa so domači gledalci zahtevali najstrožjo kazen, ko je domžalska obramba zrušila Vilerja. Toda sodnik Krajnc se za enajstmetrovko ni odločil.

Že na začetku drugega polčasa pa so se Koprčani le razveselili. Odbito žogo, ki je šla proti zastavici v kotu, je iz tako imenovanega mrtvega kota preko Nemca v mrežo poslal Rajčevič. Čez dve minuti je "zaspal" pomočnik sodnika Kogej, kar je izkoristil Žeželj in se sam znašel pred Hasičem. Slednji pa se ni pustil ukaniti. Domžalski napadalec je imel priložnost tudi v 62. minuti, a je z vsega petih metrov meril mimo gola. Domžalčani so izenačili v 66. minuti, ko je Aljančič z izjemnim slalomom prodrl v kazenski prostor in akcijo učinkovito zaključil še z "matiranjem" Hasiča.

Toda veselje prvakov ni trajalo dolgo. V 72. minuti je namreč Viler podal z leve strani v kazenski prostor, tam je Jukan lepo preigraval in z natančnim strelom v desni kot dosegel vodilni zadetek. A preobratov na Bonifiki še ni bilo konec. V 80. minuti je rezervist Šečič napravil grobo napako, Ljubijankič pa je tudi ob slabem posredovanju Hasiča izid znova poravnal. Ko so gledalci že začeli zapuščati stadion, je igralec tekme Aljančič po dvojni podaji pritekel sam pred koprskega vratarja in ga premagal ter postavil končnih 3:2.

Ne spreglejte