Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 5. 2017,
14.14

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Natisni članek

Valter Valenčič naj gol Prva liga Telekom Slovenije FC Koper NK Koper

Četrtek, 4. 5. 2017, 14.14

7 let

Negotova prvoligaška usoda kozličkov

Koprčanov ni strah: Ne bomo doživeli usode Zavrča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,13
Koper Valter Valenčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje klubov je licenco za nastopanje v Prvi ligi Telekom Slovenije odobrila devetim prosilcem. Zavrnila jo je le Kopru, ki že sestavlja pritožbo. Njegova usoda se je znašla na kocki, a je predsednik Valter Valenčič prepričan, da se bo na Bonifiki za prvoligaške točke tekmovalo tudi jeseni.

Krovna nogometna zveza je navedla, da bodo morali Koprčani pot do tekmovalne licence na drugi stopnji iskati zaradi neizpolnjevanja finančnih pogojev za nastopanje v 1. SNL v sezoni 2017/18. Časa za pritožbo imajo do 15. maja, o tem, da se ne bi pritožili, pa sploh ne razmišljajo.

Zaupajo strokovnim službam

Luka Koper je odstopila od pokroviteljske pogodbe. | Foto: Vid Ponikvar Luka Koper je odstopila od pokroviteljske pogodbe. Foto: Vid Ponikvar ''Nismo ne prvi ne zadnji prvoligaš, ki ni prejel licence na prvi stopnji. Vsak ima možnost pritožbe. Zaupamo našim strokovnim službam, da bodo do 15. maja popravile vse, kar je zmotilo komisijo za licenciranje,'' je z mirnim glasom pojasnil Valter Valenčič.

Predsednik koprskega kluba, v katerem je v tej sezoni vse prej kot dolgčas, saj se nahaja v postopku prisilne poravnave, je optimist. Prepričan je, da se bo na Obali še naprej igral prvoligaški nogomet ter da bo klub, znan po kakovostnem delu z mladimi, še naprej član slovenske klubske elite.

Koper in Zavrč drugačni zgodbi

Zavrč je lani doživel kruto usodo. | Foto: Matej Leskovšek Zavrč je lani doživel kruto usodo. Foto: Matej Leskovšek Licenca ni bila pridobljena zaradi postopka prisilne poravnave in izjave revizorja, a predsednika enega izmed petih klubov (šestih, če upoštevamo različen status stare in nove Olimpije), ki je na sončni strani Alp osvojil naslov državnih prvakov, ni strah za odločitev komisije NZS na drugi stopnji.

Lani se je zaradi licenčnega sita, usodno je bilo zamudno izplačilo v vrednosti nekaj tisoč evrov, začela podirati završka nogometna trdnjava. Klub iz Haloz, ki je v razmeroma kratkem obdobju iz nižjih lig presedlal med najboljše in mešal štrene najboljšim, lani tudi po pritožbi ni prejel tekmovalne licence za prvo ligo. Preselil se je med drugoligaše in sredi jesenskega dela zaradi finančnih nezmožnosti izstopil iz tekmovanja. Članska ekipa je doživela klavrn konec.

Bo Koper doživel usodo Zavrča in jeseni ne bo igral v 1. SNL?

  • Da.
    66,67 %
    128 glasov
  • Ne.
    33,33 %
    64 glasov
Oddanih 192 glasov

Bi lahko letos podobna usoda doletela Koprčane, ki pet krogov pred koncem sezone še niso rekli zadnje v boju za Evropo? ''Koper in Zavrč sta povsem drugačni zgodbi. Zelo se razlikujemo od Zavrča, saj imamo do odvisnih oseb poravnane vse dolgove. Ne bojimo se, da bi ostali brez licence. Ne bomo doživeli usode Zavrča,'' je samozavesten funkcionar koprskega kluba, ki je prepričan, da bo do 15. maja narejeno vse potrebno za pridobitev potrebnega dovoljenja.

Vlada pozitivno vzdušje, nogometaši se ne obremenjujejo

Senijad Ibričić (v sredini), nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, je v vedno boljši formi. | Foto: Vid Ponikvar Senijad Ibričić (v sredini), nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, je v vedno boljši formi. Foto: Vid Ponikvar Potekajo tudi sestanki z Luko Koper, ki je zaradi bojazni, da sredstva ne bodo namenjena razvoju nogometa, ampak poplačevanju dolgov, prenehala plačevati pokroviteljske obveznosti. Na leto je v blagajno kozličkov primaknila kar polovico milijona evrov, nato pa odstopila od pokroviteljske pogodbe.

Če v klubski blagajni ne bo omenjenih sredstev, se bo proces finančne stabilizacije kluba, postopek prisilne poravnave, znašel pod resnim vprašajem. Tega se zaveda tudi upniški odbor.

Predsednik Kopra upa, da bodo tudi v tem primeru našli ustrezno rešitev, s katero bi na Bonifiki zadržali prvoligaški spored. ''Najbolj je pomembno, da v upravi kluba in strokovnem vodstvu vlada pozitivno vzdušje. Zaupajo v nas. Nogometaši o licenciranju ne razmišljajo, niti se s tem obremenjujejo. Njihova naloga je, da skrbijo za dobre rezultate na zelenici in osvojijo čim več točk.''

V soboto se bodo v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerili z Domžalčani, ki bodo konec meseca še enkrat gostovali v Kopru, saj se bodo v finalu pokala Slovenije pomerili z Olimpijo. Kozlički si lahko nastop v Evropi zagotovijo le še v primeru, če se na lestvici povzpnejo na četrto mesto. Za zdaj so šesti, za četrtouvrščeno Gorico pa zaostajajo sedem točk.

Najlepši zadetki 31. kroga: 

Ne spreglejte