Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
10.28

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 10.28

8 let, 2 meseca

Koper izpolnil cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal in Kopra so se v 2. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Eden glavnih vzrokov za neodločen izid v športnem parku je prav gotovo hrvaški strelec Zahora, ki se je znašel v veliko priložnostih, a mu niti ene ni uspelo unovčiti. Državni prvaki, ki tudi letos ciljajo visoko, so tako po dveh krogih z dvema točkama na šestem mestu, medtem ko je Koper v Domžalah izpolnil svoj cilj in se s točko zavihtel na drugo mesto. Državni prvaki so začeli obetavno. Že v deveti minuti je hrvaški napadalec Zahora, ki ga je lepo zaposlil Jankovič, stekel sam proti vratom Hasiča, v kazenskem prostoru se je odločil za strel, a je žoga za las zgrešila vrata. Zahora je bil glavni akter tudi v 13. minuti. Takrat mu je žogo nastavil Ljubijankič, domžalska devetnajstica pa je žogo poslala visoko čez vrata. Le tri minute zatem je novo priložnost 25-letnega Hrvata preprečil Hasič, ki je odbil žogo. Ta je prišla do Jankoviča, ki je močno sprožil z enajstih metrov in zadel prečko. Sledila je nova akcija Domžalčanov. Peškar je na desni strani zaposlil Ljubijankiča, ta je podal nizko žogo na prvo vratnico, kjer je bil Zahora, ki pa mu žoge ni uspelo preusmeriti v gol.

Koprčani, ki so v tekmi za superpokal izgubili proti istemu tekmecu, so do prve resnejše priložnosti prišli šele v 40. minuti, ko je Peškar napravil prekršek nad Vilerjem. Prosti strel z 20 metrov je izvedel Jukan in žogo poslal le za las mimo leve vratnice.

Tudi drugi polčas ni prinesel tako želenega zadetka. Malce več so od igre imeli gostitelji, ki so spet prek Zahore vnovič zapretili v 47. minuti, a je po kotu Jankoviča z glavo meril mimo vrat. Le nekaj trenutkov zatem se je v podobnem položaju znašel Ljubijankič, a mu je zadetek z blokom preprečil Handanagič. Slednji je v 62. minuti preizkusil vratarja Nemca, ki pa se je izkazal in strel odbil. Sledil je nevaren protinapad "kanarčkov", Galun je z desne strani podal v sredino, kjer je bil najvišji Volaš, ki pa je z glavo streljal čez gol.

V 65. minuti se je spet v središču pozornosti znašel Zahora in spet se je akcija končala brez zadetka. Brezič je našel osamljenega Ljubijankiča na levi strani kazenskega prostora, slovenski reprezentant je podal v sredino, kjer je Zahora popolnoma sam slabo zadel žogo in jo poslal mimo gola. Enajst minut pozneje je koprskega vratarja ogrozil še Jusufi, a je Hasič z zadnjimi močmi žogo odbil v kot. Zadnjo priložnost na tekmi so že globoko v sodnikovem podaljšku imeli Koprčani. Rajčevič se je znašel sam pred vratarjem Nemcem, ki pa je dobro posredoval in poskrbel za delitev točk.

Ne spreglejte