Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
12. 11. 2015,
11.55

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Bojan Jokić slovenska nogometna reprezentanca Ukrajina

Natisni članek

Četrtek, 12. 11. 2015, 11.55

8 let, 3 mesece

"Konopljanka je najnevarnejši igralec"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pred slovensko nogometno reprezentanco je le še nekaj treningov, potem se bo usedla na letalo in opravila proti Lvovu, kjer jo čaka prvi polčas dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.

Slovenski nogometaši bi se v primeru uspeha nad Ukrajino še drugič v zgodovini uvrstili na evropsko prvenstvo. Prvič jim je to uspelo leta 2000, in to prav pod vodstvom Srečka Katanca.

"Ni kaj povedati. Še zadnje treninge skušamo čim bolje oddelati. Poskušamo uigrati sistem, za katerega menimo, da bi lahko povzročil največ težav Ukrajincem. Te zelo dobro poznamo, vemo, od kod preti največja nevarnost in mislim, da bomo do tekme maksimalno pripravljeni," meni eden izmed stebrov slovenske obrambe Bojan Jokić.

"Tekme dodatnih kvalifikacij so vedno nekaj posebnega in se razlikujejo od preostalih, lahko rečem, da so življenjske, saj odločajo o nastopu na evropskem prvenstvu. Te tekme so nabite s čustvi, zato bomo morali biti zbrani celotno srečanje. Napak si ne bomo smeli privoščiti, saj te lahko vsaka veliko stane," dodaja 29-letni Kranjčan.

Konopljanka in Jarmolenko

"Zavedamo se svoje moči. Igramo v klubih, igramo v dobrih klubih, zato se nimamo česa bati. Če bomo pokazali to, kar smo sposobni, imamo veliko možnosti," je Ukrajincem poslal sporočilo, za katere meni, da je njihov najmočnejši člen prav Jevgen Konopljanka, ki je poleti okrepil vrste Seville.

"Proti Konopljanki sicer še nisem igral, saj sem bil proti Sevilli na klopi. Gre pa vsekakor za odličnega igralca in bo zagotovo naša največja nevarnost. Jevgen je igralec, ki si veliko upa, tudi njegovo tehnično znanje je izjemno, zato bo treba nanj še posebej paziti. Prav tako ne smemo pozabiti Jarmolenka, ki tudi igra na najvišji ravni. Praktično vsak teden igra ligo prvakov. A proti takim igralcem smo navajeni igrati, ne samo jaz, treba bo delati trdo, a strahu pred njimi ni," je še povedal Jokić.

Ne spreglejte