Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 1. 2016,
12.43

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samir Handanović Inter

Torek, 5. 1. 2016, 12.43

6 let, 9 mesecev

Konec skrivalnic o Handanovićevi usodi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dolgo časa se je napovedovalo, zdaj pa je uradno. Petega januarja 2016 so besede prerasle v dejanje. Samir Handanović je podaljšal pogodbo z Interjem. Zvest mu bo vsaj do leta 2019.

Navijači Interja si lahko končno oddahnejo. Dolgo časa jih je skrbelo, da bi lahko ostali brez Samirja Handanovića, saj je imel pogodbo z milanskim velikanom sklenjeno le še do konca sezone. Omenjalo se je marsikaj. Za izkušenega Ljubljančana, ki spada med najboljše vratarje v Evropi, so se zanimali nekateri evropski klubski velikani, na Apeninskem polotoku pa je bila najbolj "glasna" Roma.

Dolgoletni slovenski reprezentant je mirno ponavljal, da je najbolj srečen in zadovoljen na San Siru. Ko sta se vodstvo in nekdanji vratar Udineseja dogovorila še za pol milijona evrov višjo plačo, je Handanović z veseljem podaljšal pogodbo do leta 2019. Njegova plača bo po novem po poročanju številnih italijanskih medijev znašala 2,5 milijona evrov. "Podaljšanje pogodbe? Ko obe strani pokažeta dobro voljo, ne more priti do težav," je po podpisu nove pogodbe dejal prvi vratar Interja.

Črno-modrim se je pridružil leta 2012, nato pa v 142 nastopih prejel le 161 zadetkov.

Navijačem se je opravičil za poraz proti Fiorentini

Težko pričakovano dejanje je storil 5. januarja, dan pred uvodnim srečanjem v koledarskem letu 2016, ko bo vodilni Inter v 20. krogu serie A gostoval pri Empoliju. Če Handanoviću in soigralcem v jesenskem delu ne bi dvakrat spodrsnilo na domačem igrišču, ko so proti Fiorentini in Laziu ostali brez točk, bi imeli pred tekmeci veliko prednost, tako pa so prezimili le s točko prednosti pred Iličićevo Fiorentino in Napolijem.

"S Fiorentino smo izgubili tudi zaradi mojih napak (1:4, za vijolice sta zadela v polno trikratni strelec Hrvat Nikola Kalinić in razigrani Slovenec Josip Iličić), poraz z Laziem pa je bil zelo poučen. Preveč smo razmišljali o praznikih in drugih rečeh," mu je žal, da se ni Inter na zadnji tekmi v letu 2015 proti Laziu poslovil od navijačev vsaj s točko.

Ko je podaljšal pogodbo z Interjem, so si lahko njegovi navijači, ki se jih po nekajletnem obdobju nezadovoljivih rezultatov loteva evforija, saj razmišljajo o naslovu državnega prvaka, oddahnili. Zadovoljstva ni skrival niti trener Roberto Mancini, kar potrjuje tudi fotografija, ki jo je Inter poslal v svet po sklenitvi dogovora.

Na njej držita Mancini in Handanović v rokah vratarski dres z grbom Interja, na katerem izstopa številka 2019. Ko se bo Handanoviću iztekla nova pogodba pri milanskemu velikanu, ki je pred šestimi leti postal evropski prvak, bo star 35 let.

Ne spreglejte