Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 7. 2016,
17.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Kevin Volland

Torek, 12. 7. 2016, 17.36

6 let, 6 mesecev

Začetek priprav Bayerja Leverkusna

Konec počitnic tudi za Kevina Kampla

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Priprave na novo sezono je v ponedeljek začel tudi eden izmed najboljših slovenskih nogometašev zadnjega obdobja Kevin Kampl. "Dodobra sem spočit in pripravljen na izzive, ki so pred nami," je po prvem treningu v novi sezoni dejal zvezdnik nemškega prvoligaša Bayerja Leverkusna.

Nogometaš, ki je pred letom dni v Bayer Leverkusen, to je klub, pri katerem je začel svojo pot, prišel za enajst milijonov evrov, je bil v prejšnji sezoni eden glavnih zvezdnikov moštva, ki je bilo v nemškem prvenstvu tretje, od pokala se je poslovilo v četrtfinalu, v ligi Europa pa prišlo do osmine finala (pred tem je v ligi prvakov Bayer izpadel po skupinskem delu).

Počitnice je preživel v ZDA

V prejšnji sezoni je v dresu Bayerja blestel. | Foto: V prejšnji sezoni je v dresu Bayerja blestel. Pred novo sezono, priprave nanjo je začel v ponedeljek, ima visoke cilje. "Upam na čim boljše rezultate. Mislim, da smo lahko boljši od Borussie Dortmund. Nisem aroganten, a dejstvo je, da smo še dodatno okrepili že tako dobro moštvo. Če ne bomo imeli težav s poškodbami, bomo visoko," je po prvem treningu povedal Kevin Kampl, ki je v prejšnji sezoni za Bayer v vseh tekmovanjih odigral 34 tekem, zabil štiri gole in prispeval pet podaj. Da je igral res dobro, potrjuje tudi dejstvo, da je bil izbran v najboljšo enajsterico sezone 2015/16.

"Želim si, da bi bili boljši, kot smo bili v prejšnji sezoni. Manj si ne smemo želeti. Rad bi, da bi napredovali," je še sporočil eden izmed ljubljencev navijačev v Leverkusnu, ki se je z dopusta vrnil v soboto. Preživljal ga je v ZDA. "Tam sem bil s prijateljem in užival. Bilo je zelo zanimivo. Med drugim sva s helikopterjem preletela Grand Canyon. Neverjetna izkušnja," je slovenski reprezentant z javnostjo delil zanimivo izkušnjo. "Zdaj sem spočit in motiviran za naslednjo sezono. Verjamem, da nas vse skupaj čakajo lepe stvari," je dejal nemškim medijem.

V Leverkusnu tudi rekordna okrepitev

Bayer se je pred novo sezono sicer dobro okrepil in iz Hoffenheima za kar 20 milijonov evrov pripeljal občasnega nemškega reprezentanta, 23-letnega krilnega napadalca Kevina Vollanda.

Za Kevina Vollanda so pri Bayerju Hoffenheimu odšteli rekordnih 20 milijonov evrov. | Foto: Za Kevina Vollanda so pri Bayerju Hoffenheimu odšteli rekordnih 20 milijonov evrov.

Omeniti velja še prihod izkušenega avstrijskega vezista Juliana Baumgartlingerja. Nekdanji nogometaš Mainza, zanj je Bayer odštel štiri milijone evrov, je na letošnjem evropskem prvenstvu za Avstrijo igral na vseh treh tekmah skupinskega dela od prve do zadnje minute.

Bayer, ki bo v naslednji sezoni spet igral v ligi prvakov, bo novo sezono začel 20. avgusta, ko se bo v pokalu pomeril z nižjeligašem Hauensteinom. Teden dni pozneje ga čaka prvi prvenstveni krog. Gostoval bo pri Borussii Mönchengladbachu. Ta tekma bo zanimiva tudi zaradi Christopha Kramerja. Donedavnega nogometaša Bayerja, ki je po novem član moštva iz Mönchengladbacha.

Ne spreglejte