Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
11. 12. 2014,
10.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Schalke Željko Filipović Zlatko Zahović Dare Vršič

Četrtek, 11. 12. 2014, 10.24

7 let, 12 mesecev

Ko zmaga svežina, ne pa kakovost

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborski evropski pohod se je končal na domačem dvorišču. Schalke je iz Slovenije odnesel vse tri točke. "Zmagalo je bolj sveže, ne pa boljše moštvo," je po tekmi pojasnjeval Zlatko Zahović.

Športni direktor je čestital nogometašem Maribora za srčno predstavo, a ponovil besede, s katerimi je tudi napovedal sredin dvoboj "za biti ali ne biti" s Schalkejem. "Imamo veliko težavo. Glava želi, a telo ne more," je ogromno vlogo pripisoval utrujenosti, logični posledici za ekipo, ki je v tej sezoni odigrala že 35 tekem. Kar 15 več od nemškega tekmeca. Po dvoboju je v podobnem slogu dodal: "Zmagalo je bolj sveže, ne pa boljše moštvo." "Utrujenost? Smo športniki, smo ambiciozni in skušamo izkoristiti vsak trenutek na igrišču. V zadnjih minutah smo iztisnili iz sebe še zadnji atom moči," je dejal Željko Filipović in priznal, da so Mariborčani na igrišču iz minute v minuto čutili večjo utrujenost.

Če bi Tavares izkoristil priložnost …

Da je bil Maribor enakovreden tekmec gostom vse do takrat, ko ni začutil bremen in utrujenosti v nogah, je prepričan tudi Dare Vršič. Večji del srečanja je spremljal na klopi, nato pa se je pridružil soigralcem na igrišču in nemočno jurišal po izenačenje. "Tekma je bila enakovredna. Schalke si v prvem polčasu ni priigral nekih zrelih priložnosti, ampak le v drugem, priložnost Tavaresa pa bi lahko spremenila potek dogajanja in tekmo preobrnila v našo korist, a se je končalo tako, kot se je," je obžaloval zapravljeno priložnost kapetana Marcosa Tavaresa, ki je skupaj z Mitjo Vilerjem po srečanju odromal na dopinško kontrolo, tako da je zamudil predstavnike sedme sile.

Slovo od lige prvakov z dvignjenimi glavami

Vijolice so izpadle iz Evrope, zato jih v nadaljevanju sezone čakajo le domači izzivi. Cilj je jasen: osvojitev dvojne krone. "Ne bo lahko," opozarja Zlatko Zahović. Zaveda se, da se lahko zadovoljstvo po odlično opravljeni evropski sezoni kmalu pokvari, če se v Prvi ligi Telekom Slovenije ne bi ustvaril osnovni cilj. Brez državnega naslova ne bo niti kvalifikacij za ligo prvakov.

"Se vidimo prihodnje leto," je na vprašanje radijskega kolega, kdaj bo Maribor ponovno nastopil v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu, odgovoril Filipović. "Proti dobremu tekmecu, ki igra več let v ligi prvakov in izkoristi vsako najmanjšo napako, smo odigrali korektno tekmo. Imeli smo nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili. Schalke jih je. Nič, od lige prvakov se poslavljamo z dvignjenimi glavami," ni skrival ponosa visoki Ljubljančan.

Nimajo si česa očitati

Podobno misel je izrekel 19-letni Petar Stojanović, ki je zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice zelenico zapustil sredi drugega polčasa. "Po koncu tekme smo v slačilnici stopili skupaj, dvignili glave in si povedali, da smo naredili vrhunsko delo. Nimamo si česa očitati," je dejal branilec, ki velja v tem trenutku za najbolj vroči izvozni artikel.

Njegov odhod bi lahko napolnil mariborsko blagajno, ki je zaradi bogate nagrade Evropske nogometne zveze (Uefa) v boljšem razpoloženju kot pred leti. Športni direktor je pojasnil, da silni milijoni, ki jih je Maribor zaslužil, predstavljajo le ključ do tega, da bo klub v prihodnje lažje ohranil stabilnost. "Nogomet je svet denarja. Skozi denar se gleda vse, kakovost in vse drugo. Mi tega pač nimamo, imamo pa vse drugo in na to smo ponosni," je ponovil, da se skrivnost evropskega fenomena vijolic skriva v delu in vlaganju. In pri tem želi tudi ostati.

Ne spreglejte