Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 1. 2014,
16.11

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jasmin Kurtić Sassuolo AC Milan

Petek, 17. 1. 2014, 16.11

3 leta

Ko je igral proti Milanu, je letel po igrišču

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jasminu Kurtiću se še vedno naježi koža, ko se spominja zmage nad Milanom in veličastnega preobrata, ki je s stolčka spodnesel Massimiliana Allegrija. Slovenski reprezentant je prispeval dve podaji.

Sassuolo, novinec v serie A, je prejšnji konec tedna podaljšal krizo rdeče-črnih. Čeprav je milanski velikan, ki v tej sezoni, vsaj kar zadeva nastope v domačem prvenstvu, tava v temi, hitro povedel z 2:0, se je iz Reggio Emilie, kjer Sassuolo gosti prvoligaške tekmece, vrnil praznih rok. Zeleno-črni so zmagali s 4:3, kar štiri zadetke pa je dosegel najstnik Domenico Berardi. Dva na podajo slovenskega reprezentanta, ki je tako v leto 2014 vstopil z odmevnim nastopom in okrepljeno dozo samozavesti: "To so najlažje tekme. Ko igraš z velikani, dobiš dodatno motivacijo in letiš po igrišču. Drugače pa je s tekmeci, ki so nižje na lestvici. To so najtežje tekme, zato se moramo po tej zmagi hitro strezniti," je iz Italije Sportalu sporočil Jasmin Kurtić.

Iz glave ne more kar čez noč izbrisati prizorov veličastnega preobrata. Milan je hitro povedel z 2:0, a se Sassuolo ni ustrašil. Pritisnil je na goste in kar štirikrat zatresel mrežo. "Milan je prišel, kot da je z eno nogo že zmagal. Skoraj ves štadion je bil na njegovi strani, bilo je ogromno njegovih navijačev, ki pa smo jih utišali," se je smejalo 25-letnemu Belokranjcu. Le kako se mu ne bi, saj je Sassuolo dosegel največjo zmago v zgodovini. "Igramo prvič v serie A, to je za tako majhen klub enkraten in zgodovinski dosežek. Milan ima boljše igralce od nas. Osvojil je skoraj vse, kar se v nogometu osvojiti da, a smo ga zasluženo premagali. Več kot zasluženo," je vesel zmage nad tekmecem, ki ima tako bogato vitrino klubskih lovorik. Prepričan je, da se bo Milan, na lestvici je šele na 11. mestu, hitro pobral. "Ima močno upravo in se bo brez težav rešil," napoveduje nekdanji igralec Bele krajine, Gorice, Vareseja in Palerma.

Jasmin se je na dvoboju z Milanom izkazal z dvema podajama. "Moji podaji? Igram v ekipi, skupaj nas je 25, nekateri sedijo na klopi, nekateri igrajo. Skupaj smo dobili tekmo. Ne Barardi in ne jaz. Zahvale gredo vsem, lahko pa rečem, da sem zadovoljen s tem, kar sem pokazal. Upam, da se bo nadaljevalo v podobnem ritmu, hkrati pa želim še napredovati," je zaupal slovenski reprezentant, ki mu ob podobnih predstavah ne bo težko zadržati mesta v začetni enajsterici.

Upa, da bo biser Berardi ostal na tleh

Štirje zadetki Berardija, ki je čez noč prerasel v novega bisera italijanskega nogometa, še vedno odmevajo. Star je le 19 let. V prejšnji sezoni je v drugi ligi dosegel 11 zadetkov, zdaj je po polovici prvoligaške že pri enakem izkupičku, tako da se ga povezuje celo s člansko reprezentanco.

"Upam, da bo zdržal pritisk in da bo ostal na tleh. Je dober fant in pride dan, ko gre vse notri. To si je zaslužil. Na treningih niti ne izstopa toliko, ko pa pride čas za tekmo, sploh če je na drugi strani Milan, pa je to povsem druga pesem," je pohvalil najstnika, ki je v nedeljo s pokrom zadetkov podrl nekaj rekordov. Ne verjame, da bi Berardi zamenjal klubsko okolje že januarja. Verjame, da bo ostal pri Sassuolu in mu pomagal do novih točk.

Fiorentini in Jojotu želi vsaj tretje mesto

Kar zadeva dogajanje v prvi italijanski ligi, je Kurtić prepričan, da je naslov prvaka že oddan. "Juventus je v Italiji razred zase. Ima fizično in tehnično najbolj pripravljene igralce. Ni je ekipe, ki bi mu lahko pokvarila načrte. Upam pa, da bo čim višje Fiorentina in bo dosegla cilj, vsaj tretje mesto, ki pelje v ligo prvakov. To bi privoščil predvsem Jojotu," je zaželel čim več uspehov nekdanjemu soigralcu pri Palermu, ki ga v zadnjem času videva predvsem na reprezentančnih zborih. Če Josipu Iličiću to sploh dopušča zdravje, s katerim je imel v prejšnjem letu ogromne preglavice.

Kaj pa Sassuolo? "Naša želja je znana. Radi bi obstali v prvi ligi. Obstanek bi bil zlata vreden. Jeseni smo veliko nihali, a se vedno bolje prilagajamo tekmecem. Zdaj je pomembno, da v nedeljo ne izgubimo s Torinom," je še dejal Kurtić, ki s Sassuolom trenutno zaseda 17. mesto. Je tik nad črto, ki označuje slovo od elitne druščine. A že novi poraz bi lahko izbrance Eusebia Di Francesca pahnil v razburkane vode pri dnu razpredelnice.

Ne spreglejte