Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 1. 2016,
8.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kevin Kampl Atletico Madrid Bayer Leverkusen Diego Simeone Rudi Völler

Četrtek, 21. 1. 2016, 8.07

8 let

Kevina Kampla si želi Atletico Madrid!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kot strela z jasnega je udarila novica, da si trenutno vodilni španski prvoligaš Atletico v svojih vrstah želi videti slovenskega reprezentanta Kevina Kampla.

Presenetljivo se je v Nemčiji v sredo pojavila novica, da si madridski Atletico po Janu Oblaku, ki blesti med vratnicama, želi v svojih vrstah še enega slovenskega reprezentanta. Finalist lige prvakov izpred dveh let si želi nogometaša nemškega prvoligaša Bayerja Leverkusna Kevina Kampla.

Da ne gre zgolj namigovanja, potrjujejo tudi besede igralčevega agenta. "Res je, Atletico si želi Kevina, kar si štejemo v veliko čast. Poklical me je športni direktor Madridčanov Andrea Berta, a sem mu dejal, naj se obrne na klub,'' je za nemški časnik Bild povedal Michael Ruhnau.

Zanimanje torej obstaja, a vprašanje je, ali v Leverkusnu nogometaša, ki je v klub prišel pred komaj pol leta in takoj navdušil, nameravajo prodati. Njihov športni direktor pravi, da ne. "Podobno kot velja za Christopha Kramerja in za Javierja Hernandeza, velja tudi zanj. Ti nogometaši preprosto niso na prodaj! Kampl se v Leverkusnu počuti odlično, to je njegov klub, zato bo tukaj tudi ostal," je povedal Rudi Völler.

Nogometaš, kakršne obožuje Diego Simeone

Začetni obeti za Atletico niso najboljši, a jasno je, da vedno obstaja ponudba, ki je za nasprotno stran sprejemljiva. Vprašanje je le, kako zelo si Kampla v Madridu želijo.

Glede na to, da gre za tehnično zelo dobro podkovanega, a hkrati zelo marljivega in borbenega nogometaša, natanko takšni so po godu tamkajšnjega trenerja Diega Simeoneja, ne bi bilo presenečenje, če bi še nadaljevali v svoji nameri, da ga pripeljejo na stadion Vicenteja Calderona.

Še tretji prestop v enem letu?

Če bo Kampl res prestopil, bo to že tretjič v vsega enem letu. Januarja lani je iz Red Bull Salzburga za 12 milijonov evrov odšel v Borussio Dortmund, ta ga je pol leta pozneje za milijon manj prodala v Leverkusen, pri tem klubu je naredil prve nogometne korake in se vrnil po letu 2011.

V soboto nadaljevanje sezone

Kampl, v tej sezoni je za Bayer v 24 nastopih v vseh tekmovanjih zabil dva gola in dodal štiri podaje, se je z ekipo sicer ravnokar vrnil s priprav v ZDA, na Floridi, in bo konec tedna odigral prvo prvenstveno tekmo drugega dela sezone. V soboto bo gostoval pri Hoffenheimu.

Bayer je po 17 odigranih tekmah s 27 točkami na petem mestu.

Ne spreglejte