Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 10. 2015,
11.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Roma

Sreda, 21. 10. 2015, 11.04

8 let

Kevin Kampl: Tega si ne smemo več privoščiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je na tekmi z Romo dosegel prvenec v ligi prvakov in bil po srečanju zelo ponosen na soigralce. Dvoboj v Leverkusnu je postregel z remijem in osmimi goli.

Dan pred reprezentančnim srečanjem v San Marinu ga je napadla viroza, zaradi katere je počival tudi na zadnji tekmi nemškega prvenstva. Bil je vprašljiv za srečanje lige prvakov z Romo, ki se ga je zelo veselil, saj se je zavedal, da se bo na tem obračunu odločalo o napredovanju v osmini finala. Nato pa je sledil preobrat s srečnim koncem. Angina je popustila, tako da je trener za srečanje z italijanskim velikanom vpoklical tudi Kevina Kampla. Slovenca je uvrstil v začetno postavo in ga pozneje občudoval na igrišču, saj je poskrbel za najlepši trenutek srečanja, prekrasen zadetek v 84. minuti, s katerim je Bayer znižal na 3:4. Z mojstrskim strelom je z roba kazenskega prostora zatresel mrežo Rome, njegov zadetek pa je bil tako lep, da ga je po srečanju pohvalil tudi gostujoči trener Rudi Garcia. "Fantastičen zadetek. Kampla bi morali prej bolje pokriti," je potožil Francoz.

Kampl: S točko smo lahko bolj zadovoljni kot Roma

"To je bil pravi spektakel," je po srečanju preobratov na BayAreni dejal Rudi Völler. Športni direktor Bayerja in nekdanji zvezdnik nemškega nogometa je ponovil tisto, kar je čutilo 29.412 gledalcev, ki so spremljali enega najbolj nenavadnih dvobojev v zgodovini lige prvakov. Bayer je hitro povedel z 2:0, nato dovolil gostom popoln preobrat in izgubljal z 2:4, v zadnjih minutah srečanja pa tudi s Kamplovo pomočjo osvojil pomembno točko (4:4).

"Lahko smo ponosni, da smo zmogli takšen preobrat. Tik pred koncem se nam je ponudila celo priložnost za zmago, a smo jo zapravili. Po drugi strani pa smo imeli na tekmi že vse v svojih rokah. Vodili smo z 2:0, a nato hitro zapravili prednost. S točko smo lahko bolj zadovoljni kot Roma," je dejal 25-letni Slovenec, rojen na nemških tleh.

Ponosen je bil na pomoč soigralcev in njihov značaj, saj se niso predali niti po visokem zaostanku. "Takih padcev si v ligi prvakov ne bi smeli privoščiti. Ko smo izgubljali z 2:3, smo dihali na škrge. Če bomo ohranili moč na stotih odstotkih, bom lahko tekmovali z vsakim," je poudaril, kako zahtevno se je bilo vrniti in ujeti Romo.

Mehmedi: To je bil nor večer

Švicarski reprezentant Admir Mehmedi, ki si je za razliko od Kampla že zagotovil nastop na evropskem prvenstvu v Franciji, je z enim stavkom opisal celotno dogajanje v Leverkusnu. "To je bil nor večer," je dejal strelec zadnjega zadetka za farmacevte, ki so se na koncu morali zadovoljiti s točko, čeprav so mrežo Rome zatresli kar štirikrat. Dvakrat je bil uspešen Mehičan Javier Hernandez, na drugi strani pa je bil enako strelsko razpoložen Daniele De Rossi.

"Lahko bi zmagali celo s 5:4. Da se je tako mlada ekipa, kot jo imamo mi, lahko vrnila in izenačila na 4:4, pove veliko o srčnosti našega moštva," je bil navdušen Roger Schmidt, ki je z remijem ohranil možnosti Bayerja za napredovanje. Za vodilno Barcelono zaostaja tri točke.

Pjanić je prepričan: Doma bomo premagali Bayer

"Nogometni navdušenci so verjetno uživali na tekmi, sam pa se domov vračam razočaran. Na koncu ne morem biti zadovoljni z rezultatom 4:4," je dejal Miralem Pjanić, ki je dosegel izjemen zadetek s prostega strela.

"V Rimu bomo pokazali svoj pravi obraz. Doma bomo premagali Bayer," je prepričan zvezdnik BiH, ki jo prav tako kot Kamplovo Slovenijo čakata izziva v dodatnih kvalifikacijah za EP 2016. Se bosta čez nekaj tednov oba veselila preboja na veliko tekmovanje?

Ne spreglejte