Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
7. 4. 2015,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kevin Kampl Jürgen Klopp Borussia Dortmund Hoffenheim

Torek, 7. 4. 2015, 14.11

8 let

Kevin Kampl išče pot do Evrope

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjih letih je bil vajen igranja v Evropi, zato bo Kevin Kampl naredil vse, da bo tam tudi v prihodnji sezoni. Borussia Dortmund se lahko v evropske pokale uvrsti le še prek pokalnega tekmovanja.

Iz lige prvakov je Borussia Dortmund izpadla, v prvenstvu je trenutno na desetem mestu in je po sobotnem porazu proti münchenskemu Bayernu še bolj oddaljena od mest, ki ob koncu sezone, do konca je še sedem prvenstvenih krogov, vodijo v evropske pokale. Zato ima Borussia v pokalu še zadnjo priložnost, da se tja uvrsti. Jasno je, da v Dortmundu zato zdaj vse stavijo na pokal in se bodo pošteno potrudili, da preskočijo Hoffenheim, kar bi pomenilo, da se bodo uvrstili med najboljše štiri. Ker bodo danes zvečer igrali pred domačimi navijači, se zdi naloga lažja, a nikakor ne lahka.

Zadnja priložnost, da nekaj naredijo

"Daleč od tega, da nam bo lahko. Hoffenheim je odlična ekipa. Res je, da je konec tedna v prvenstvu izgubil proti Borussii Mönchengladbachu, a vseeno nas čaka zelo težka naloga. Pokal je za nas izjemnega pomena. Je zadnja priložnost, da v tej sezoni nekaj naredimo. Zmage si res želimo," pred tekmo pravi trener Dortmundčanov Jürgen Klopp, ki naj bi tudi tokrat Kevina Kampla v igro poslal od prve minute.

Slovenski reprezentant, ki je pozimi prišel iz Red Bull Salzburga, je v zadnjih dveh sezonah vselej igral v Evropi. S Salzburžani je zbral 23 evropskih nastopov, sedemkrat se je vpisal med strelce, po prihodu v Dortmund je dočakal tudi tako želen nastop v ligi prvakov. Zato si prav gotovo želi, da bi si evropske izkušnje nabiral tudi v prihodnji sezoni, pokal pa je zadnja priložnost, da si to tudi zagotovi.

Spet bo teroriziral nasprotnikove branilce

Pričakujemo ga lahko na levi strani ofenzivnega dela zvezne vrste rumeno-modrih, v napovedih nekaterih medijev so ga označili celo za glavno orožje domače ekipe. "Čeprav še ni našel prave forme, v zadnjem času vsekakor ponuja več kot Marco Reus, ki je povsem iz forme, in Jakub Blaszczykowski, ki še ni povsem nared po poškodbi. Pričakujemo, da bo tudi tokrat teroriziral obrambo Hoffenheima po levi strani napada Borussie," je v napovedi tekme zapisal eden izmed novinarjev, ki spremlja nogometnega velikana iz Dortmunda.

Hoffenheim, ki je v prvenstvu trenutno na sedmem mestu, v pokalnem tekmovanju še nikoli ni zmagal. Najbližje lovoriki je bil v sezoni 2007/08, ko je izgubil v finalu. Borussia Dortmund je bila pokalni prvak že trikrat. Nazadnje leta 2012, medtem ko je lani izgubila v finalu.

Ne spreglejte