Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Manchester City Borussia Dortmund Juventus Barcelona Arsenal Monaco Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Bayer Leverkusen PSG Chelsea Real Madrid Schalke Porto Basel Bayern München

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Kevin Kampl in soigralci povsem nemočni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kevin Kampl je dočakal debi v ligi prvakov, a se od elitnega evropskega klubskega tekmovanja hitro poslavlja. Juventus je bil za Borussio prevelik zalogaj. Barcelona je zlahka izločila Man City.

Kevin Kampl je, ko je bil član Salzburga, dolgo čakal na priložnost, da bi zaigral v ligi prvakov, a je avstrijskim prvakom vedno spodrsnilo v kvalifikacijah za najmočnejšo klubsko ligo na svetu. Ko je pozimi prišel v Dortmund, je pričakoval, da bo priložnost dočakal na prvi tekmi osmine finala proti Juventusu, a v Torinu ni igral, saj ga je ustavila trebušna gripa.

V sredo je le doživel trenutek, na katerega je čakal dolgo časa, znašel se je v prvi postavi Borussie, ki je pred domačimi navijači lovila zaostanek z 1:2 s prve tekme. A debija v ligi prvakov slovenski reprezentant ne bo pomnil po dobrem, skupaj s soigralci je prvi šok doživel že po treh minutah igre, ko je goste v vodstvo popeljal Carlos Tevez z izjemnim golom po strelu izven kazenskega prostora. Gostje so bili boljši nasprotnik. Ko so v 70. minuti zadeli še drugič, med strelce se je vpisal Alvaro Morata, je bilo vsega konec. Tevez je v 79. minuti le še potrdil napredovanje gostov.

Kampl je igral vso tekmo, veliko pretekel in enkrat tudi poizkusil s strelom, ki je končal v rokah gostujočega vratarja.

Na drugi tekmi je bila Barcelona proti Manchester Cityju velik favorit za napredovanje, saj je zmagala že na prvi tekmi v Angliji (2:1), in to vlogo tudi potrdila. Tudi tokrat je zmagala, za večjo samozavest pred nedeljskim derbijem proti Realu, ki jo čaka, je že v prvem polčasu poskrbel Hrvat Ivan Rakitić.

Jan Oblak je bil nepričakovano veliki junak torkovega večera

Rekordna vsota 16 milijonov evrov, kolikor so za Jana Oblaka odšteli pri Atleticu poleti, ko so toliko denarja nakazali lizbonski Benfici, se je Madridčanom obrestovala, lahko ugotovijo njihovi navijači. Prav Škofjeločan jih je namreč popeljal med osem najboljših evropskih klubov. Slovenski reprezentant torkovega večera ne bo pozabil nikoli. Mladi Oblak, ki je pred začetkom sezone izgubil boj za mesto med vratnicama španskega prvaka z izkušenejšim Miguelom Angelom Moyo, je tokrat dočakal priložnost.

Izkušenejši moštveni kolega se je po 23 minutah tekme, takrat je bil izid še 0:0, poškodoval, in med vratnici je stopil Oblak. Štiri minute za tem je Mario Suarez zadel in Atletico popeljal v vodstvo z 1:0, prednost Bayerja s prve tekme je bila izničena. Pozneje smo spremljali dokaj nezanimivo tekmo, v kateri slovenski vratar ni imel prav veliko dela. Po rednem delu igre ni bilo več zadetkov, sledili so podaljški. Tam smo spremljali podobno zgodbo in potnika med najboljših osem so določili streli z enajstih metrov. Oblak se je tam izkazal in Madridčanom prinesel velik uspeh, po njegovi zaslugi pa bo v klubsko blagajno kapnilo tudi kar nekaj denarja.

Arsenal je bil blizu velikega preobrata

Na drugi tekmi večera je Monaco pred domačimi navijači branil visoko prednost s 3:1, ki si jo je presenetljivo priigral proti Arsenalu v Londonu. Gostje so prišli po velik podvig in bili blizu, da bi ga dosegli. Po zadetkih Olivierja Girouda v prvem in Aarona Ramseyja v drugem polčasu so za napredovanje potrebovali le še en gol, a ga niso dočakali. Tako so svojo pot vnovič končali na prvi stopnici izločilnega dela elitne evropske nogometne lige.

PSG v Londonu šokiral Chelsea

Že prejšnji teden smo dobili šest četrtfinalistov. Porto je pred domačimi navijači s 4:0 premagal Basel in s skupnim izidom 5:1 zlahka napredoval. Real si je skorajda privoščil sramoto, v Madrid je iz Nemčije pripotoval s prednostjo 2:0, a potem doma izgubil proti Schalkeju s 3:4 in v zadnjih minutah trepetal za napredovanje. Bayern je doma s 7:0 odpihnil Šahtar, ki je po remiju brez zadetkov na prvi tekmi upal na presenečenje.

Velik šok je v Londonu pripravil PSG. V Parizu je s Chelseajem remiziral z 1:1, tudi na drugi tekmi je bil po rednem delu igre na semaforju izpisan isti rezultat. V podaljških smo videli še dva gola, po enega na vsaki strani, in francoski prvaki so zaradi zadetka več v gosteh napredovali. Zanimivo, odločilen gol je zabil David Luiz, ki je še v pretekli sezoni igral za Chelsea. Podvig Parižanov je še toliko večji, saj so večji del tekme igrali z desetimi možmi. Že po 31 minutah igre je bil pri rezultatu 0:0 pri gostih izključen njihov prvi zvezdnik Zlatan Ibrahimović.

Real kljub napredovanju glasno izžvižgan

Kdo bi si mislil, da bo slovenski sodnik Damir Skomina, ki je v torek delil pravico na tekmi v Madridu, na igrišču spremljal takšno dramo. Res je, da je Real v zadnjih dveh tekmah v španskem prvenstvu osvojil le točko in prepustil prvo mesto Barceloni, a niti največji pesimisti si niso mislili, da prednosti s tekme v Nemčiji proti Schalkeju (2:0) ne bo zlahka obranil.

Toda zgodilo se je prav to. Že po 20 minutah igre so gostje zadeli prvič, a je le pet minut za tem Cristiano Ronaldo poravnal na 1:1. Zdelo se je, da je drame s tem konec, a pet minut pred koncem polčasa je Klaas Jan Huntelaar Nemce spet popeljal v vodstvo. Tik pred odhodom na odmor je Ronaldo spet poravnal izid in ko je v 53. minuti Karim Benzema zadel za 3:2, je bilo res videti, da je vse odločeno.

Toda potem so Nemci zadeli še tretjič, v 84. minuti pa je Huntelaar z drugim golom na tekmi poskrbel, da je Schalke za napredovanje potreboval le še en zadetek. In ga skorajda tudi dočakal. Branilce naslova evropskega prvaka je moral v zadnjih minutah reševati vratar Iker Casillas. Žvižgi navijačev s tribun Santiaga Bernabea so bili po koncu tekme zelo glasni, kritike, ki bodo letele na račun Carla Ancelottija, bodo prav gotovo še hujše. Očitno je Real res v veliki krizi.

Na drugi tekmi večera je Porto, na prvi tekmi je bilo 1:1, pred domačimi navijači brez težav odpravil Basel. V prvem polčasu je zadel enkrat, v drugem pa še trikrat in upravičil vlogo favorita. Zmagal je s 4:0.

Ne spreglejte