Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
15.55

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

UEFA liga prvakov nemško prvenstvo Roger Schmidt Bayer Leverkusen Atletico Madrid Kevin Kampl

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 15.55

12 mesecev

Kevin Kampl poleti v Španijo?

Atletico se je ogrel še za enega Slovenca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Kevin Kampl | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl bo 15. marca gostoval v Madridu. Na povratnem dvoboju osmine finala lige prvakov bo skušal z Bayerjem prirediti senzacijo in izločiti Atletico, ki si je na prvi tekmi v Leverkusnu zagotovil veliko prednost (4:2). Slovenski reprezentant bo v Španiji pod posebnim drobnogledom, saj se zanj ponovno zanima Atletico.

Rdeče-beli iz španske prestolnice želijo poleti pomladiti zvezno vrsto. V sezono 2017/18, ko bodo domače tekme igrali na novem štadionu Wanda Metropolitano in ko se bodo poslovili od legendarnega objekta Vicente Calderon, želijo kreniti z osveženim kadrom.

Lani ga Bayer ni pustil v Madrid

Kampl je v soboto doživel potop pri nekdanjemu klubu Borussii Dortmund (2:6). | Foto: Getty Images Kampl je v soboto doživel potop pri nekdanjemu klubu Borussii Dortmund (2:6). Foto: Getty Images Ena izmed poletnih želja je tudi Kevin Kampl. Po poročanju nemškega časnika Kicker je Atletico izrazil zanimanje, da bi v svoje vrste pripeljal 26-letnega Slovenca. Igralčev zastopnik Michael Ruhnau o tej temi ni želel govoriti. Odločil se je za molk, novica o domevnem zanimanju Atletica pa je hitro preplavila tudi španske medije.

Slovenski reprezentant, ki v zadnjih letih navdušuje v dresu Bayerja iz Leverkusna, se ni prvič pojavil na seznamu morebitnih okrepitev Atletica. Madridčani so ga želeli zasnubiti že pred dobrim letom, a se je športni direktor Rudi Völler zahvalil španski ponudbi in sporočil, da Kampl ni na prodaj. Z Bayerjem ima sklenjeno pogodbo do leta 2020, s klubom pa ni sklenil dogovora o odškodninski klavzuli.

Kampla bo vodil Turek

Lekarnarji so zanj leta 2015 nekdanjemu nemškemu in evropskemu prvaku iz Dortmunda plačali 11 milijonov evrov. Do danes je zbral 61 nastopov, pred kratkim pa je ostal brez trenerja Rogerja Schmidta, s katerim je sodeloval tako v Salzburgu kot v Leverkusnu. Za nemškega strokovnjaka je bil usoden sramoten poraz z 2:6, ki ga je Bayer doživel na sobotnem gostovanju v Dortmundu. Začasno ga je nasledil 42-letni Tayfun Korkut. Nekdanji turški reprezentant je vskočil kot vršilec dolžnosti.

Bo Jan Oblak v Atleticu pozdravil starega znanca iz slovenske izbrane vrste? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bo Jan Oblak v Atleticu pozdravil starega znanca iz slovenske izbrane vrste? Foto: Guliverimage/Getty Images

Atletico že ima pozitivne izkušnje s slovenskimi nogometaši. Pred tremi leti je iz Lizbone pripeljal vratarja Jana Oblaka, ki je postal eden najbolj spoštovanih čuvajev mreže v Evropi. Bo Škofjeločan poleti dobil slovensko družbo? V slačilnici španskega velikana, ki se je v zadnjih treh sezonah dvakrat zavihtel v finale lige prvakov, bi se mu lahko pridružil dve leti starejši rojak, rojen v Solingenu v Nemčiji.

Oblak ga pozna odlično, saj je s Kamplom sodeloval že na številnih reprezentančnih akcijah, nazadnje pa sta se družila v Leverkusnu, ko je Atletico na prvi tekmi osmine finala lige prvakov premagal Bayer s 4:2 in si na široko odprl vrata četrtfinala.

Ne spreglejte