Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 8. 2010,
22.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 10. 8. 2010, 22.51

8 let, 5 mesecev

Kekova četa navdušila 16.135 gledalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna izbrana vrsta je v krstnem nastopu na štadionu Stožice v prijateljskem obračunu ugnala reprezentanco Avstralije. Po svetu je bilo odigranih še mnogo tekem.

Na novem štadionu v Stožicah se je slovenska nogometna reprezentanca predstavila prvič po SP v Južnoafriški republiki. Varovanci Matjaža Keka so v zgodovinskem nastopu gostili stanovske kolege iz ''dežele tam spodaj''. Po dokaj izenačeni igri je rekordno število obiskovalcev na nogometni tekmi na slovenskih tleh (16.135) v 78. minuti na noge dvignil Zlatko Dedič, ki je Slovenijo po natančnem strelu z glavo popeljal v vodstvo. Podajo je prispeval Mišo Brečko. Končni izid je s prekrasnim strelom z roba kazenskega prostora v zadnjih izdihljajih srečanja postavil Zlatan Ljubijankič.

Sredina tekma je bila rezervirana za kopico zanimivih prijateljskih tekem. Do zmag sta prišli sloviti južnoameriški reprezentanci, Brazilija in Argentina, ki sta se na SP poslovili v četrtfinalu. Črna gora je ugnala Severno Irsko, prvo slovensko tekmico v kvalifikacijah za uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo, ki ga bosta leta 2012 gostili Poljska in Ukrajina. Srbija, pri njej bo Kekova četa gostovala 7. septembra, je doma izgubila z Grčijo, Hrvaška je v gosteh remizirala s Slovaško, Nemčija pa z Dansko. Neodločeno sta igrali tudi finalistki letošnjega SP v JAR, Nizozemska (z rezervno postavo) in Španija. Znova je razočarala Francija, potrebno pa je tudi poudariti, da novi selektor Laurent Blanc za tekmo na Norveškem ni vpoklical niti enega udeleženca SP v JAR.

Ne spreglejte