Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
29. 5. 2011,
23.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek Andraž Kirm

Nedelja, 29. 5. 2011, 23.19

7 let, 12 mesecev

Kek že uigraval 11 izbrancev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Operacija Ferski otoki je stekla. V nedeljo je selektor Matjaž Kek na uvodnem treningu v Kidričevem pozdravil 11 izbrancev. Zlatan Ljubijankič je zaradi težav z mišico treniral individualno.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek gostovala pri Ferskih otokih. Cilj Kekove čete je jasen. Tri točke. Simpatični ''ribarji'', ki so v tem ciklusu doma že pokazali zobe favoritu - Severni Irci so se bili primorani zadovoljiti le s točko - so lani položili orožje v Stožicah. Takrat je blestel trikratni strelec Tim Matavž, ki bo po nesrečnem izpadu z Groningenom iz boja za ligo Europa v domovino prispel v ponedeljek.

Dan poprej je prag hotela Primus, že standardne postojanke najboljših slovenskih nogometašev na Štajerskem, prestopilo enajst kandidatov, ki so prejeli vpoklic za dvoboj pri borbenih Otočanih. ''Uvodni trening, začel se je ob 18.30, je na odlično pripravljeni zelenici v Kidričevem opravilo 11 igralcev. Zlatan Ljubijankič je treniral po posebnem programu, saj mu še nekaj preglavic povzroča boleča mišica, pri ostalih pa ni bilo zaslediti večjih težav,'' je za Sportal povedal sekretar članske ekipe Boštjan Gasser, ki je podobno kot ostala reprezentančna odprava v Kidričevem naletel na ''mesto duhov''. Ljubitelji nogometa so namreč v velikem številu odhiteli v Šenčur, kjer so bučno navijali za Aluminij in mu pomagali do zgodovinskega preboja v prvo ligo. Tako se bo lahko Kekova četa po novem pohvalila, da se na največje izzive pripravlja na prvoligaški zelenici.

Večina preostalih kandidatov z reprezentančnega seznama se bo priključila v ponedeljek, v torek pa je prihod napovedal Andraž Kirm. Njegov klub Wisla je pač izkoristil pravice, ki jih določa evropska krovna organizacija, tako da lahko Ljubljančana po končani sezoni na Poljskem zadrži še dodaten dan. Selektor Kek omenjene odločitve ni sprejel ravnodušno, vseeno pa verjame, da bo prihod ''Kirota'' v torek še dovoljšen, da se pomemben člen začetne enajsterice po naporni ligaški sezoni kmalu privadi reprezentančnih navad. V ponedeljek bo slovenska reprezentanca opravila popoldanski trening z začetkom ob 18. uri.

Ne spreglejte