Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 3. 2017,
22.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Matjaž Kek Matic Črnic Roman Bezjak Hrvaška Rijeka

Sreda, 15. 3. 2017, 22.35

6 let, 6 mesecev

Rijeka v finalu hrvaškega pokala

Kek popeljal Rijeko še korak bližje lovoriki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Matjaž Kek Rijeka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Rijeke so se pod vodstvom Matjaža Keka uvrstili v finale hrvaškega pokalnega tekmovanja. Na povratni polfinalni tekmi so z 2:0 premagal Osijek in se uvrstili v finale s skupnim rezultatom 5:1. Kekova četa tako ostaja v boju za dvojno hrvaško krono.

Evforija na Reki ne pojenja. Izbranci Matjaža Keka so se uvrstili v finale hrvaškega pokalnega tekmovanja in sanjsko sezono 2016/17, v kateri sploh še niso izgubili, oplemenitili z novo gostujočo zmago. Po domači zmagi (3:1) so Osijek odpravili še v gosteh (2:0).

"Rijeka je bila boljša na obeh tekmah in se zasluženo uvrstila v finale," je po novem uspehu povedal nekdanji slovenski selektor.

Vsi bi radi premagali Rijeko

Rečani so zmagali na krilih Franka Andrijaševića. | Foto: Vid Ponikvar Rečani so zmagali na krilih Franka Andrijaševića. Foto: Vid Ponikvar "Rijeka je vsem postala izziv. Vsak nas želi premagati, od nas pa se pričakuje, da bomo vedno dosegli pozitiven rezultat," je o zahtevnih okoliščinah, v katerih so zaradi niza neporaženosti, spregovoril najbolj priljubljeni Slovenec v Kvarnerju.

"Vsak finale ponuja priložnost za osvojitev lovorike. To je bil tudi naš cilj v tej sezoni, a bomo o pokalu razmišljali šele konec maja," je Kek pojasnil, da je treba osredotočenost vrniti na hrvaško prvenstvo, kjer Rijeki kaže imenitno.

Kek je na Hrvaškem že postal pokalni in superpokalni zmagovalec. V njegovi zbirki manjka le še najprestižnejša lovorika, naslov državnega prvaka, ki bi jo lahko osvojil v tej sezoni. Pred najbližjim zasledovalcem zagrebškim Dinamom ima štiri točke prednosti.

Nekdanja vijolica si je privoščila neumnost

Mariborčan je ponudil priložnost Romanu Bezjaku, Matic Črnic pa ni zaigral v Osijeku. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčan je ponudil priložnost Romanu Bezjaku, Matic Črnic pa ni zaigral v Osijeku. Foto: Vid Ponikvar Keku je na srečanju pomagal nekdanji nogometaš Maribora, ki je nosil dres Osijeka. To je bil osmoljenec dvoboja, 29-letni Hrvat Zoran Lesjak. Pred leti je nosil dres Nafte in Maribora, zdaj pa se ponovno dokazuje v domovini. V 49. minuti, ko je bil rezultat še 0:0, si je privoščil neumnost. Udaril je Črnogorca Marka Vešovića, ki takrat sploh ni bil v stiku v žogo.

"Lesjaka lahko razumem kot človeka, nikakor pa ne kot profesionalca. Po svojem dejanju se nam je opravičil, a nam je lahko to v slabo tolažbo. Čaka ga kazen po klubskem pravilniku," je napovedal trener Osijeka Zoran Zekić.

Rečani so hitro izkoristili prednost igralca in zmagali z 2:0. Najprej so Slavonci dosegli avtogol po podaji Franka Andrijaševića, nato pa je nekdanji kapetan splitskega Hajduka, ki se je prelevil v najpomembnejšega igralca Kekove čete, vpisal med strelce še sam. Slovenski napadalec Roman Bezjak je odigral vso tekmo, njegov rojak Matic Črnic pa ni dobil priložnosti za nastop. Rijeka je v Osijeku prvič letos zadržala nedotaknjeno mrežo.

Za lovoriko v Varaždinu, v nedeljo proti Daliborju Stevanoviću

Finale hrvaškega pokala bo 31. maja v Varaždinu, Rijeko pa čaka spopad z zagrebškim Dinamom.

V nedeljo se bo v prvenstvu na domačem štadionu Rujevica pomerila s Slaven Belupom iz Koprivnice, za katerega igra nekdanji slovenski reprezentant Dalibor Stevanović.
Ne spreglejte