Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
3. 2. 2008,
22.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 3. 2. 2008, 22.53

8 let

Kek: Ne bom se obremenjeval s Korenom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek se je soočil z nenavadnim prizorom. Boštjan Cesar se je odzval vabilu za tekmo z Danci, medtem ko ga je njegov soigralec pri WBA Robert Koren zavrnil.

In kje tičijo razlogi? Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je že pred dobrima dvema tednoma potarnal, da vrši vodstvo angleškega ''drugokategornika'' West Bromwich Albion določen pritisk na Nogometno zvezo Slovenije (NZS). Na seznamu reprezentančnih kandidatov za prijateljsko tekmo z Dansko se je pač ''pričakovano'' znašel tudi Robert Koren, ki je bil pod vodstvom 46-letnega Mariborčana eden izmed nosilcev igre v izbrani vrsti. Termin tekme s Skandinavci je bil uradno potrjen tudi s strani Evropske nogometne zveze (UEFA). V sredo bodo stopile na zelenice malodane vse evropske reprezentance, tako da bi moral WBA ugoditi želji slovenskega tabora. Trener ''baggies'' Tony Mowbray vseeno ni skrival želje, da bi 27-letni Korošec ''tokrat'' vendarle izpustil reprezentančno srečanje, saj naj bi ga potreboval ''svežega'' za prihodnje nastope v angleški drugi ligi, kjer kaže WBA v boju za preboj v ''premiership'' zelo dobro.

Nimamo kaj za filozofirati

Ali je uspel v svoji nameri prepričati ''Rokota'', ki je izjemno priljubljen pri navijačih drugoligaškega kluba iz predmestja Birminghama, do te mere, da je slednji sporočil slovenskemu selektorju, da so mu v tem trenutku nastopi za klub pomembnejši od tistih za domovino, ostaja odprto vprašanje. Sploh po tem, ker se je nekdanji član Celja in Dravograda zavil v medijski molk. Dejstvo je, da se je v neposrednem pogovoru s Kekom ''zahvalil'' za povabilo in mu dal vedeti, da ga to pot ne bo v Strunjan. ''Kar se tiče Korena, bi rad povedal, da v državnem dresu ne potrebujemo nekoga, ki mu ni čast igrati za reprezentanco Slovenije. Odgovor je povsem logičen. On je svoje povedal, tako da nimamo kaj za filozofirati. Z njim se tudi ne mislim obremenjevati, sedaj me zanimajo le igralci, na katere lahko računam v Strunjanu,'' je povedal nekdanji trener Maribora in na vprašanje, ali bo ime Korena pod njegovim vodstvom na reprezentančnem seznamu prečrtano v prihodnjih akcijah, ponudil nekoliko bolj skrivnosten odgovor. ''Čas bo pokazal svoje. Bomo videli. Dejstvo je, da nam bosta tako on kot tudi poškodovani Vršič manjkala v zvezni liniji, tako da se bodo pojavili novi obrazi. Zdaj bom podal priložnost nekomu drugemu in zakaj je ne bi slednji izkoristil,'' je sporočil slovenski selektor.

Cesar: To je njegova stvar

Za razliko od Korena pa se je reprezentančnemu povabilu odzval Boštjan Cesar. Nogometni kruh si prav tako kot Korošec služi pri WBA. Navkljub dejstvu, da si je v minulih mesecih priboril mesto v začetni postavi in da je v soboto ''kronal'' dobro formo s prvim zadetkom v svoji karieri na Otoku, ga očitno strateg Mowbray ne bo toliko pogrešal kot že omenjenega zveznega igralca. Kaj o vsem skupaj meni 25-letni Ljubljančan? ''Dobro, to je njegova stvar. In pa seveda NZS, tako da s tem nimam nič. Ne bi se spuščal v to, je pa res, da sam verjetno ne bi mogel reči reprezentanci ne. Res je, da v nogometu nikoli ne veš, kaj te lahko čaka jutri, a vseeno ... Je pa to njegova odločitev. Če se je tako odločil, je to pač potrebno upoštevati,'' je naznanil posojeni branilec Marseilla na ''začasnem'' delu v Angliji in potrdil, da se je trener WBA odločitve Korena zelo razveselil.

''Na vsak način ga hoče imeti v ekipi. V zadnjem času je igral vedno 90 minut, zdaj pa nas čaka zahteven ritem tekem,'' je priznal ''Boki'', ki se še kako zaveda, da lahko na račun reprezentančnega izostanka izpade iz začetne enajsterice. ''Nikoli ne veš. V Anglijo bom prispel šele v četrtek zvečer, v petek pa že letimo v Barnsley, kjer nas čaka v soboto tekma. A to je nogomet, hud 'tempo' nas čaka vse do maja, sam upam na vse najboljše.'' Tokratni odhod Cesarja na reprezentančne priprave ni osamljeni primer pri WBA. Zoltan Gera bo v sredo branil barve Madžarske, Chris Brunt Severne Irske, Craig Beattie Škotske ... Če lahko oni ...

Ne spreglejte