Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
23. 9. 2014,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Srečko Katanec Miral Samardžić Švica Litva slovenska nogometna reprezentanca Rijeka

Torek, 23. 9. 2014, 12.10

8 let

Kek in Katanec izgubila Samardžića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski branilec Miral Samardžić si je v nedeljo na hrvaškem derbiju poškodoval stegensko mišico. Rijeka ga bo pogrešala vsaj šest tednov, Jeseničan pa bo moral preskočiti tudi reprezentančni tekmi.

Nekdanji branilec Maribora in Šerifa se je poleti pridružil Rijeki. Trener Matjaž Kek mu je hitro dal priložnost, že na prvem nastopu, igral je v hrvaškem superpokalu, se vpisal med strelce in poskrbel za sanjski debi. Dobre predstave je nadaljeval tudi v naslednjih tednih in se ustalil v začetni postavi Rijeke, s katero se je po šestih zaporednih evropskih zmagah uvrstil v skupinski del lige Evropa.

V zadnjem tednu pa 26-letnemu Jeseničanu ni bilo prizaneseno. Rijeka je najprej izgubila v Belgiji in na gostovanju pri Standardu prekinila niz evropskih uspehov, nato pa je na domačem derbiju ostala praznih rok še proti zagrebškemu Dinamu. Kekova zasedba je zapravila možnost, da bi se povzpela na prvo mesto, hkrati pa za mesec dni izgubila še obrambni steber. Miral Samardžić je moral zaradi poškodbe stegenske mišice zapustiti igrišče že po devetih minutah, poškodba pa je bila tako huda, da so mu zdravniki predpisali šesttedenski počitek.

Devetega oktobra bo v Mariboru gostovala Švica

Slovenski reprezentant bo moral preskočiti nekaj pomembnih srečanj, tudi tekmo drugega kroga skupinskega dela lige Evropa, ko bo na Kantridi gostovala branilka naslova Sevilla, ne bo ga niti na znamenitem jadranskem derbiju v Splitu, pogrešal pa ga bo tudi selektor Srečko Katanec.

Samardžić se je na uvodni kvalifikacijski tekmi za EP 2016 znašel v začetni enajsterici, na dvobojih s Švico in Litvo pa ne bo sodeloval, saj ima prižgano rdečo zdravniško luč. Slovenski selektor je tako ostal še brez enega branilca, zaradi poškodbe kolena je že pred tem izgubil Bojana Jokića, ki se bo po operativnem posegu najverjetneje na zelenice vrnil šele konec leta.

Ne spreglejte